بیوگرافی و زندگی نامه و مدارک تحصیلی و سوابق شهرام زه تاب
شهرام جعفر قلی زه تاب را به شکل های مختلفی مینویسند ، از شهرام زهتاب گرفته تا شهرام ذهتاب تا شهرام ذه تاب و شهرام زه تاب ، اما در شناسنامه او به شکل شهرام جعفر قلی زه تاب نوشته شده .
او فرزند محسن زه تاب است که از بازیگران به نام سینما و تئاتر ایران است ، همچنین خواهر شهرام از نقاشان به نام ایران به نام شهناز میباشد .
او در تاریخ ۱۳۸۰/۰۵/۱۵ تا ۱۳۸۲/۰۶/۰۱ به مدت دو سال ، ناظر چاپ در موسسه مطبوعاتی نویسندگان به شکل پیمانی بوده است .
شهرام زه تاب در نیم سال دوم سال تحصیلی ۱۳۸۶ – ۱۳۹۲ در دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر ، واحد ۳۴ ، برای دانشجویان رشته گرافیک در مقطع کارشناسی در منطقه صادقیه تهران ، به عنوان استاد در درس مبانی و فنون چاپ و عکاسی مشغول فعالیت بوده است .
شهرام زهتاب متولد ۱۳۴۸ است و همچنین به عنوان عکاس به شکل عضویت پیوسته ، عضو انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی با ریاست مجید جعفری بوده است .
شهرام در سال ۱۳۸۴ به همراه زهرا جعفر قلی زهتاب و رضا اسماعیل نیا امیر هنده موسسه غیر تجاری خانه طرح و هنر نقطه را تاسیس کرد .
در سال ۱۳۸۴ این موسسه با جمع آوری آثار توسط ارغوان زهتاب و چاپ رایان پارس ، به چاپ تقویم هنرمندان آن روز ایران پرداخت .
در همان سال با مدیر فنی شهرام زهتاب و آرش سامانی ، نسخه ۲۹ سال دهم مهارت به صاحب امتیازی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ، وابسته به وزارت کار و امور اجتماعی به چاپ رسید .
در همان سال ، راشا گرافیک به همراه شهرام زهتاب نمایشگاه دائمی محصولات چاپ و گرافیک را بر پا کرد .
شهرام زه تاب در سال ۱۳۷۲ فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی با گرایش زراعت و اصلاح نباتات در مقطع کارشناسی در دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد رودهن استان تهران فارغ التحصیل شد .
او در ادامه در سال ۱۴۰۰ در موسسه آموزش عالی نیما مشغول به تحصیل شد و در سال ۱۴۰۱ در مقطع کارشناسی ارشد هنر های تجسمی ، گرایش عکاسی در محمود اباد استان مازندران ، فارغ التحصیل شد .
وی ( شهرام زه تاب ) تحصیل کرده رشته مهندسی و نیز کارشناس ارشد هنر های تجسمی در شاخه هنر عکاسی میباشد .
وی متولد ۱۳۴۸ است و عضو موسسه توسعه هنر های تجسمی و نیز صندوق هنرمندان است و در سابقه هنری خود فعالیت در شاخه تبلیغاتی و چاپ و نیز بازیگری را نیز دارد .
وی در سال ۱۳۶۷ ، در تئاتری با نام خداحافظ به کارگردانی حسین جعفری و نویسندگی محمد چمشیر ایفای نقش کرده است .
اطلاعات بیشتر در مورد این تئاتر در سایت ایران تئاتر موجود است .
تصویر پوستر این تئاتر در زیر قابل مشاهده است .
در سال ۱۳۹۶ مهندس سید نیما نصیری نائینی ، کارشناس ارشد هنر های تجسمی گرایش عکاسی و کارشناس حرفه ای عکاسی خبری و کارشناس مهندسی تکنولوژی کامپیوتر ، ایده رادیو صدای عکاسان را برای پرداختن به مسائل و مشکلات و تاریخ و اخبار مرتبط به عکاسان عملی کرد و آقای مهندس شهرام زه تاب نیز در این برنامه ها به عنوان مجری و مصاحبه کننده با میهمانان برنامه به ایفای نقش پرداخته و شروع به همکاری کرد .
برخی برنامه های این رادیو اینترنتی را در زیر میتوانید دنبال و مشاهده کنید که در آنها شهرام زه تاب به مصاحبه برخی اعضا هیئت مدیره و رئسای صنف عکاسان پرداخته است
اتحادیه عکاسان کشوری و رحمت الله قاسمی ریاست سابق اتحادیه عکاسان ورامین
رادیو صدای عکاسان – پاتکست شماره ۵ – صنف عکاسان و فیلمبرداران
همچنین شهرام زه تاب در برنامه های انتخابات صنف اتحادیه عکاسان تهران در سال ۹۸ به عنوان مجری ایفای نقش داشت
همچنین شهرام زه تاب در سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۴ در لوکیشن و باغ عکاسی گل ها در شرق تهران ، آتلیه همکاری را برای ارائه خدمات به همکاران مدیریت میکرد
همچنین شهرام زهتاب در چند پروژه عکاسی ورزشی و خبری در کنار مهندس نصیری نیز حضور داشته است و در کارنامه رزومه فعالیت هنری او این فعالیت ها نیز وجود دارد
شهرام زه تاب همچنین عضو موسسه توسعه هنر های تجسمی معاصر میباشد .
وی همچنین عضو باشگاه عکاسان طنین نیز میباشد .
در سال ۱۴۰۱ شهرام زه تاب به برپایی نمایشگاهی از عکاسی پرتره هنرمندان هنر های تجسمی و نقاشی در گالری خط سفید با عنوان روایت ماندگاری پرداخت ، که گزارش آن در سایت گالری اینفو با عکاسی خبری مهندس نیما نصیری نائینی درج گردیده شد .
روایت ماندگاری – گالری عکس استاد شهرام زه تاب – نمایشگاهی از پرتره های هنرمندان
روایت ماندگاری ، گالری عکس استاد شهرام زه تاب ، نمایشگاهی از پرتره های برجسته ترین هنرمندان برتر نقاش و هنر های تجسمی ایران در گالری خط سفید با مدیریت سرکار خانم منیژه صحی
تیزر معرفی و تبلیغات نمایشگاه عکس هنری شهرام زهتاب
افتتاح : جمعه ۲۰ خرداد ۱۴۰۱
openning : friday , june 10 , 2022
از شما دعوت میگردد تا از نمایشگاه عکس شهرام زهتاب ، از هنرمندان نقاش همراه با گالری خط سفید دیدن فرمائید
۲۰ تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷ الی ۲۱
آدرس : بلوار نلسون ماندلا ( جردن ) خیابان گلفام ، پلاک ۵۰ ، طبقه ۴ ، واحد ۷ ، ( گالری سه شنبه ها تعطیل است ) ، تلفن ۲۲۵۹۲۰۹
white line gallery
photo exhibition
در نمایشگاه ، پرتره های از چهره های ماندگار هنر ایران که بیش از ۴۰ نفر میباشند ، خواهیم دید .
چهره هایی از جمله :
مهناز احمدی ، فرناز اخلاقی ، صادق ادهم ، فرزاد ادیبی ، امیر هوشنگ اردویی ، عبدی اسبقی ، ایرج اسکندری ، رضا افسری ، سیروس آقاخانی ، حمید رضا اکبری دوست ، فریدون امیدی ، آلاله امینی ، هدی بلوری ، آنه محمد تاتاری ، پگاه جلالی ، پویان جلالی ، هادی جمالی ، حمید جوکار ، ویدا جیلانچی ، علی حدادی ، رضا حسینی ، مژگان حسینی ، خسرو خسروی ، الناز رضاسلطانی ، یحیی رویدل ، لی لی زرقانی – شهراره زندیان ، شهناز زهتاب ، همایون سلیمی ، مریم شریفی ، بهزاد شیشه گران ، منیژه صحی ، هلیا عزمی ، کیوان عسگری ، سمیرا علیخانزاده ، یعقوب عمامه پیچ ، محمد هادی فدوی ، نیلوفر قادری نژاد ، میترا کاویانی ، علیرضا کرمی ، شکوفه کریمی ، شادان کیوانی ، ساناز مارابی ، مهتا معینی ، احمد میرزا ، علی ندایی ، تارا نظم علیزاده
پرفورمنس آرت :
دکتر پویا جمالی و هستی هیچ
تیزر ، تیتراژ و تدوین و میکس کار : نیما نصیری نائینی
موزیک متن : آخرین سرخ پوست ، اجرایی از گروه بچه های ایران
the narrative of permanence
mahnaz ahmadi – farnaz akhlaghi – sadegh adham – farzad adibi – amir hoshang ordooei – abodi asbaghi – iraj eskandari – reza afsari – syrus aghakhani – hamidreza akbaridoost – ferrydoon omidi – alaleh amini – hoda bolouri – aneh mohammad tatari – pegah jamali – pooya jamali – hadi jamali – hamid jokar – vida jilanchi – ali hadadi – reza hosseini – mojgan hosseini – khosro khosravi – elnaz rezasoltani – yahya roydel – lili zarghani – sharareh zandian – shahnaz zehtab – homayoun salimi – maryam sharifi – behzad shishegaran – manijeh sehi – helia azmi – keyvan asgari – samira alikhanzadeh – yaghoub ammameh pich – mohammad hadi fadavi – niloofar ghaderinejad – mitra kaviani – alireza karami – shokoufeh karimi – shadan keyvani – sanaz marabi – mahta moeeni – ahmad mirza – tara nazmalizade
titraj : nima nasiri naeini
music : the last of mohicans
music : @hovikfrhi
producer @erfan_rahimi_1
musicians
drums @erfan_rahimi_1
percussion #tombak @shahabfarsi
guitar @sep.rgram
Synth Lead Guitar @hovikfrhi
bass @ashkan_chizari
tar @nima_khiali_official
kalimba @anoosha.porrangi
hangdrum @sahar.shateri
kamanche @laya_tabibi
flute @saaghibagheri
daf @yasamin_mahdipour
روایت شهرام زهتاب از نمایشگاه “روایت ماندگاری”
“روایت ماندگاری” عنوان نمایشگاه عکس های شهرام زهتاب است که از ۲۷ خردادماه آغاز و تا ۶ تیرماه نیر ادامه خواهدد اشت.
شهرام جعفرقلی زهتاب، با اسم هنری شهرام زه تاب، عکاس حرفه ای هنری و فرزند محسن زه تاب بازیگر پیشکسوت سینما و تائتر ایران میباشد. تحصیل کرده رشته مهندسی و نیز کارشناس ارشد هنر های تجسمی در شاخه هنر عکاسی از دانشگاه است و در سال ۷۱دوره سینما را درمرکز فیلمسازی باغ فردوس گذرانده است. وی متولد ۱۳۴۸ است و عضو موسسه توسعه هنر های تجسمی و نیز صندوق هنرمندان و انجمن صنفی هنرمندان تئاتر کمدی است. همچنین در سابقه هنری خود فعالیت در شاخه گرافیک و چاپ و نیز بازیگری ودستیاری سینما را نیز دارد.
وی در سال ۱۳۶۷، در تئاتری با نام خداحافظ به کارگردانی حسین جعفری و نویسندگی محمد چرمشیر ایفای نقش کرده است.
روایت ماندگاری عنوان مجموعه آثار عکس این هنرمند است که اسفند ۹۹عکاسی شده وفقط تعداد محدودی از آن اردیبهشت ۱۴۰۱ زمانی که قرنطینه تمام شد، ثبت شده است. وی در خصوص عنوان مجموعه بیان کرد:
روایت ماندگاری نام مجموعه عکس از هنرمندان نقاش است، در انتهای قرن پیش سال ۹۹در دوران کرونا به این فکر کردم که همه انسان های حال حاضر فقط تا آخر قرن دیگر ممکن اسات زنده باشند و بعد هیچکس یادمان هم نمی افتد کمااینکه از این همه افرادی که از کرونا از دست دادیم تعداد کمی را به خاطر داریم. هنرمندان تنها کسانی هستند که یادشان قرن ها بواسطه اثارشان باقی میماند وخواستگاه هم از این پرتره ها ماندگاری چهره هنرمندان نقاش است که در کناراثارشان چهره شان هم ماندگار شود.
به گفته این هنرمند تعداد عکس هااین مجموعه حدود ۵۰ قطعه است و ۳۳ تا از پرتره ها ابعاد ۴۰ در ۶۰ و ۴ قطعه ۱۵۰ در ۷۶ و ۴ قطعه ۱۰۰ در ۷۰ و یک قطعه ۷۰ در ۷۰ و یک ۶۰ در ۹۰ برای جذابیت نمایشگاه عکسهای ۴ هنرمند بصورت مجموعه ۴تایی استفاده شده است.
زه تاب معتقد است که شاید تحت تاثیر سبک مینیمالیسم باشد اما تفکرات روز های سخت کرونایی ودیدن استاد هادی جمالی در آن زمان خاص باعث شکل گیری این مجموعه شد.
وی در پایان افزود:
در پایان باید بگم برای این مجموعه به جای پوستر یک تیزر تهیه شده است، چون نظرم بر این است که دوران چاپ تمام شده و دوران رسانه ای مجازی جایگزین شده است. همچنین یک ویدئو آرت با نریشن بیانیه یا استیتمنت من روی ویدئو هست و دو پرفورمنس در روز جمعه و اختتامیه توسط هنرمندان عزیز دکتر پویا جمالی و هستی هیچ اجرا میشود که دیدنش خالی از لطف نیست. ضمناً استاد فریدون امیدی نقدی برای نمایشگاه نوشتند و در آخر از شما ودوستاان بابت اطلاع رسانی ها سپاسگزارم.
روایت ماندگاری
توجه هنرمندانه به عکاسی پرتره و انتخاب شخصیت های فرهنگی و تاریخی شناخته شده و بخصوص هنرمندان، هم بعنوان ثبت تصویر شخصی و هم بعنوان روانشناسی شخصیت، یکی از موضوعات یا سوژه های پایدار، در ثبت و ماندگاری تصویری است که بسیار مورد توجه است.
بطور تاریخی، قبل از اختراع دوربین های عکاسی، ثبت چهره اشخاص توسط طراحان، نقاشان، چاپگرها و مجسمه سازان ساخته می شد و هنرمندان نقاش بیش از همه، چهره های اشخاص را به سفارش خودشان می کشیدند و یا حالات روحی هنرمندانه خود و دیگران را ثبت میکردند.
امروزه با تنوع دوربین های عکاسی و در دسترس بودن انواع دیجیتال آن و نرم افزارهای تکمیل کننده و عمومی، با موقعیت های تکنیکی و از پیش تعیین شده و هوشمند، در حالت های مختلف، هر شخصی میتواند از خود بی نهایت سلفی بگیرد یا چهره دیگران را بصورت سیاه و سفید یا رنگی با کیفیت های متفاوت ثبت کند.
لزوم انتخاب چهره هنرمندان بصورت طرحی سیاه و سفید، به دور از تزئینات رنگین، نحوه مدل شدن، زاویه دید دوربین، اکد هنرمندانه مدل، لباس، نور پردازی و ساماندهی اجزای آن، توجه و حساسیت هنرمند عکاس، ایده و در نهایتاجرای یک پروژه را بهتر بازگو می کند.
عکاسی از پرتره یا شخصیت پردازی صحنه ای با توجه به شباهت های نزدیک آن، عکاسی از یک موضوع و مکان واحد است، اما همه این پرتره ها یکسان نیستند و هر یک ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند.
شاید عکاسی از پرتره نشان دادن چیزی فراتر از چهره شخصی است و در واقع هدف از آن ثبت هویت اشخاص و نحوه دید و نگرش عکاس آن است.
عکاسی مستند شیوه دیگری برای شناخت سوژه یا شخصیت پردازی واقعی است و کاملا به لحاظ موقعیت مکانی، تصویر برداری و نحوه ارائه آن با عکاسی صحنه ای متفاوت و قابل تفکیک است بنا بر این؛ کاراکتر سازی و شیوه پرداخت احساسی از حالات یا کشف روانشناسانه موقعیت یک چهره، کار را برای انجام و نتیجه گیری آن سخت تر میکند و اینطور بنظر می رسد که مدل در موقعیتی صحنه ای، و حالتی غیر طبیعی از خود، لحظه ای از ثبت تصویر را جلوی دوربین، نقش بازی میکند یا حالتی از آن لحظه را به نمایش میگذارد که عکاس برایش فراهم کرده تا بهترین پز را ثبت کند که با روحیه عکاس و یا تجسم و شخصیت پردازی و ایده کلی او نزدیکتر است!
روایت ماندگار
تصویریست ماندگار از ثبت آخرین عکس های شهرام زهتاب در آخرین روزهای قرنطینه انسانی،
قرنی که گذشت.
سال های مرگبار ویروس کرونا که تمام جهان را درگیر کرد.
ثبت لحظاتی پایان پذیر که بازگشت به آن غیر ممکن بود و به زعم خود هنرمند، قرن جدیدی که پایان آن را نخواهیم دید و چیزی که میماند تصویریست که ما میسازیم
و فقط چهره ای از ماست که ماندگار می ماند.
فریدون امیدی خرداد ماه ۱۴۰۱
علاقمندان جهت بازدید از نمایشگاه “روایت ماندگاری” می توانند از ساعت ۱۷ الی ۲۱ به گالری خط سفید واقع در بلوار نلسون ماندلا(جردن)، خیابان گلفام، پلاک ۵۰، طبقه ۴، واحد ۷ مراجعه نمایند.