عکاسی با نوردهی دوگانه
آموزش گام به گام عکاسی برای افکت نوردهی دوگانه
اگر به خاطر داشته باشید، در آموزش «ساخت افکت نوردهی دوگانه در فتوشاپ» گفتیم که به عکسی پرتره با پس زمینه خلوت نیاز دارید و برای آموزش این افکت از عکسی آماده استفاده کردیم. در مطلب امروز نحوه عکاسی با چیدمانی ساده برای پرتره مناسب این افکت را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.
گام اول:
پس زمینه عکس باید کاملاً سفید باشد تا بتوانید از آن به عنوان عکس اصلی افکت نوردهی دوگانه استفاده نمایید، یک پارچه سفید رنگ هم می تواند کار شما را راه بیاندازد. مطمئن شوید که پشت پس زمینه فضای کافی برای قرار دادن منبع نور مورد نظرتان وجود دارد.
بازدیدادامه مطالب با کلیک روی این مطلب
عکاسی با نوردهی دوگانه
گام دوم:
اگر امکانش را دارید سعی کنید از پنجره ای بزرگ که از آن نوری قوی می تابد پشت پس زمینه استفاده کنید. نور طبیعی تن رنگی گرمی ایجاد می کند و با گذشتن از پارچه سفید نور نرم و لطیفی به وجود می آورد. اگر استفاده از نور طبیعی خورشید برای شما امکان پذیرد نبود، یک نور قدرتمند و پخش هم می تواند مناسب باشد. من منبع نور خودم را بر روی سه پایه ای تقریباً هم ارتفاع سوژه و به اندازه ۲ تا ۳ قدم عقب تر از پس زمینه قرار دادم.
زمانی که بخش های دیگر اتاق را تاریک کردید، باید چیدمانی چون زیر داشته باشید:
گام سوم:
متقاعد کردن دوربین برای ثبت عکسی خوب، در این شرایط که یک نورپردازی از پشت (backlit) قوی داریم، کار دشواری است. پس زمینه روشن به همراه سوژه ضد نور یا سیلوئت شده، برای سنسور دوربین گیج کننده خواهد بود. عکاسی در حالت دستی (Manual) بهترین راه برای من بود. تنظیماتی که من برای گفتن این عکس انتخاب کردم به شکل زیر است:
دیافراگم: f/4
سرعت شاتر: ۱/۶۰ ثانیه
ISO: 400
چند عکس امتحانی بگیرید تا بهترین تنظیمات برای عکسی که نورپردازی از پشتی شدید دارد، اما نه آنقدر که مدل کاملا سیلوئت و ضد نور شود (باید مقداری نور برای مشخص کردن چهره او وجود داشته باشد)، به دست آید.
گام چهارم:
از مدل خود بخواهید تا به پهلو و دقیقا جلوی منبع نور بایستد. از او بخواهید سر و چانه خود را بالا نگه دارد. این حالت کمی غیر طبیعی و مسخره به نظر می آید، اما خطوط و انحنایی که ایجاد می کند بهترین حالت برای عکس پروفایلی ای است که می خواهیم داشته باشیم.
چگونه با دوربین عکس های پرتره با نوردهی چندگانه بگیریم
چه کسی به فتوشاپ نیاز دارد! اگر دوربین شما یک گزینه «نوردهی چندگانه – Multiple Exposure» داشته باشد، خلاقیت در زمینه پرتره هایتان از همیشه راحت تر است.پرتره های خود را جذاب تر کنید و یاد بگیرید با یکی از جلوه های عکس جالب: نوردهی چندگانه، دوتایی ببینید. نوردهی دوگانه، لایه بندی موثر یک عکس بر روی عکس دیگر، تکنیکی است که واقعا مناسب پرتره هاست، و اگرچه این افکت اغلب در فتوشاپ ایجاد می شود، ایجاد آن در داخل دوربین با DSLR شما به همان اندازه آسان، و بسیار جالب تر است. در این راهنما ما به دو گزینه مختلفی که شما می توانید برای ایجاد یک نوردهی دوگانه در منوی دوربین خود از آن استفاده کنید، و نیز چگونگی یک گام جلو بردن افکت برای به دست آوردن پرتره ای با افکت برش و نور زیاد، نگاهی خواهیم انداخت. چک کنید که آیا DSLR شما یک گزینه با نام «Multiple Exposure» به معنی نوردهی چندگانه در منوی Shooting (عکسبرداری) یا یک گزینه «Image Overlay» (روی هم قرار دادن تصاویر) در منوی Retouch (روتوش) به شما ارائه می دهد. در صورتی که این گزینه ها موجود هستند، شما آماده پیش رفتن هستید. ما از مدل خود سَم در باغ های زیبای Kliver Court در سامرست عکس گرفتیم، و با ترکیب یک پرتره کلاسیک با بافت های طبیعی یک افکت رویایی ایجاد کردیم. در ادامه به شما نشان می دهیم که چطور این کار را انجام دادیم…
چگونه نوردهی چندگانه را در دوربین خود تنظیم کنید:
مد نوردهی چندگانه
دوربین خود را بر روی مُد نوردهی دستی (M) قرار دهید، Multiple Exposure را در منوی Shooting انتخاب کرده و سپس “۲ shots” (دو عکس) را انتخاب کنید. Auto Gain را انتخاب کنید، که به دوربین شما اجازه خواهد داد تا خودش از نوردهی هر عکس میانگین بگیرد، به طوری که وقتی با هم ترکیب می شوند با هم سازگار باشند. روی ON کلیک کنید. شما می توانید هر دو سوژه ای که دوست دارید را لایه بندی کنید، البته تا وقتیکه به طور پی در پی عکاسی کنید.
Image Overlay
Image Overlay (روی هم قرار دادن تصاویر) به شما اجازه می دهد تا با دوربین نوردهی های دوگانه ایجاد کنید، اما شما را محدود به تصاویر متوالی نمی کند. مطمئن شوید که با فرمت RAW عکاسی می کنید. وقتی که چند عکس گرفتید، Image Overlay را در منوی Retouch پیدا کنید، دو عکس را انتخاب کنید و روشنایی نسبی آنها را برای نوردهی دوگانه خود تنظیم کنید. تصویر جدید خود را به عنوان یک فایل جدا ذخیره کنید.
بدون گزینه Auto Gain
حال می خواهیم پا را در این تکنیک فراتر گذاشته و یک پرتره نیم رخ بافت دار بگیریم. دوباره Multiple Exposure را در منوی Shooting انتخاب کنید، اما Auto Gain را خاموش بگذارید. شما باید پرتره خود را کمتر از حد لزوم نوردهی کنید و برای به دست آوردن یک پس زمینه روشن در مقابل آسمان عکس بگیرید. سپس، عکس دیگری از یک بافت، که باز هم کمتر از حد لزوم نوردهی شده است، بگیرید. وقتی این دو عکس با هم ترکیب شوند، نیمرخ مدل شما یک کادر برای عکس بافت دار شما ایجاد خواهد کرد.
برای دانلود فایل این مطلب به صورت PDF روی لینک زیر کلیک کنید