عکاسی ورزشی چیست و چگونه انجام میشود؟

عکاسی ورزشی

عکاسی ورزشی، شاخه‌ای از عکاسی است که در آن از صحنه‌های ورزشی عکسبرداری می‌شود. در این نوع عکاسی، تجهیزات و ابزارها نقش مهمی دارند زیرا سوژه متحرک است و عکاس هم از صحنه دور است بنابراین داشتن لنزهای قدرتمندی همچون تله و زوم لازم است. همچنین دوربین هم باید قابلیت استفاده پیاپی شاتر را داشته باشد. مهمترین مسئله در عکاسی از سوژه های ورزشی توجه به سرعت شاتر است.سوژه های ورزشی در اغلب مواقع در حال حرکت با سرعت بالا هستند بنابراین عکاس باید تمام توان و امکانات عکاسی خود را به کار گیرد تا سوژه ورزشی را در یک لحظه از زمان فریز کند ( مگر در مواقعی که عکاس سعی دارد مفهومی خاص را در عکس دنبال کند، به عنوان مثال محو بودن پای اسب ها در یک مسابقه سوارکاری، جهت انتقال هیجان حرکت و سرعت) در بیشتر مواقع عکاسان ورزشی از دوربین هایی استفاده می کنند که توان ثبت تصاویر متوالی زیادی را داشته باشند تا در میان آنها لحظه ای که حتی از چشم عکاس هم دور مانده بوده ، خودرا نشان دهد.

 بازدید ادامه مطالب با کلیک روی این مطلب

آموزش عکاسی ورزشی
چه طرفدار ورزش باشید چه نباشید، سخت است که محبوبیت ورزش را در فرهنگ مدرن انکار کنید. در آموزش امروز، به جای اینکه مستقیماً عکاسی ورزشی را به شما یاد بدهیم، قصد داریم بر روی نکاتی در مورد یاد گیری عکاسی ورزشی تمرکز کنیم. امیدوارم از شیوه جدید آموزشی ما لذت ببرید. ورزش تأثیر قابل توجه ای در زندگی هزاران انسان دارد، از ورزشکاران حرفه ای که در حقیقت قلب ورزش هستند گرفته تا دوستداران ورزش که مقدار زیادی از زندگی خود را وقف طرفداری و حمایت از تیم محبوب خود می کنند. هواداران ورزش این سرگرمی را یک رقیب بزرگ برای Hollywood می دانند که از لحاظ هیجان و سرگرمی پا به پای فیلم ها پیش می رود، به همین دلیل است که شبکه های صوتی، تصویری و اجتماعی همگی به دنبال پوشش لحظه به لحظه ورزش هم در زمین مسابقه و هم در خارج از مسابقه هستند، به همین دلیل است که سایت ها، روزنامه ها و مجلات عکس های خبری را با تأخیر های ثانیه ای روی صفحات خود قرار می دهند. در طول توضیحات هر مرحله، بینش، منبع و یا خلاصه ای از دنیای عکاسی ورزشی را به شما می گوییم. با این روش شما می توانید شروع به یادگیری مهارت های با ارزشی در ثبت عکس های فوق العاده ورزشی بکنید
عکس های خوب ورزشی را بررسی کنید
گر به عکاسی ورزشی علاقه مند هستید، قاعدتاً خودتان ورزش هم نگاه می کنید و خبر های ورزشی را هم دنبال می کنید. اگر قصد دارید خودتان عکس ورزشی بگیرید، باید عکس ها را از زاویه دیگری ببینید. سعی کنید یک کتاب عکاسی ورزشی تهیه کنید، مانند «ورزش در قرن ۲۱ام – Sports in the 21st Century» از خبرگزاری رویترز (Reuters). وقت بگذارید و عکسهایی که انتخاب کرده اند را ببینید. اطلاعات مربوط به هر عکس را یادداشت کنید، کسی که در تصویر نقش داشته، جایی که این عکس در آنجا گرفته شده و اینکه نتیجه ای که از آن حاصل شده چیست؟ مهم تر از همه، سعی کنید نحوه گرفته شدن هر عکس را در ذهن خود شبیه سازی کنید. می توانید حدس بزنید که برای هر عکس از چه لنزی استفاده شده؟ می توانید حدس بزنید که عکاس برای گرفتن این عکس ایستاده یا نشسته است؟ یک عکس فوق العاده ورزشی باید بتواند کل آن مسابقه یا اتفاق را در یک عکس ثبت کند، این عکس باید بتواند تمام داستان را به شما بگوید، که چه اتفاقی افتاده، توسط چه کسی افتاده و چگونه افتاده. که این عکس ها با استفاده از لنز، زاویه، سرعت شاتر و… گرفته شده است. همچنین به شما پیشنهاد می کنم به سایت های شبکه های اصلی در این زمینه که پوشش عکس ورزشی دارند هم سر بزنید. که نمونه ای از این سایت ها ESPN یا سایت های رسمی ای مانند NFL.com و یا NY Times است 
 
عکس ورزشی در فوتبال
 
تحقیق در باره لنز های سوپر تله
اگر می خواهید عکسی عالی با نشان دادن حرکت بگیرید، معمولاً باید به سوژه نزدیک باشید. دو تا از بهترین راه ها برای مطمئن شدن از عکستان نزدیک شدن به سوژه و داشتن زاویه خوب نسبت به او و انتخاب لنز مناسب برای عکاسی است. استفاده از لنز های سوپر تله بین ۲۰۰mm تا ۴۰۰mm شانس گرفتن عکس خوب را از شما می گیرد. متأسفانه تعداد زیادی لنز هستند که در این زمینه کاربردی ندارند. اگر به عکاسی در روز علاقه دارید میزان f/stop دیافراگم مسأله خیلی مهمی نیست. مقدار f/5.6 برای لنز زوم می تواند خوب باشد. اگر طرفدار فوتبال آمریکایی هستید، در این صورت نور یکی از بزرگترین مشکلات شما خواهد بود. که باید هدفتان f/stop پایین باشد. اگر طرفدار Baseball هستید، می توانید از فوکوس دستی لنز استفاده کنید چرا که به شما امکان اضافه کردن فاصله کانونی را می دهد! یادتان باشد که لنز ها عمر دوربینتان را کاهش می دهند. خیلی از افراد یک ست از لنز های مختلف می گیرند و یک دهه از آنها استفاده می کنند. با جست و جو در اینترنت و خواندن نظرات و انتقادات افراد مختلف می توانید لنز مناسب با دوربین و سبک عکاسی خود را پیدا کنید.
 
عکاسی در ورزش
 
با تأخیر شاتر دوربین کنار بیایید
متأسفانه، در دوربین های ارزان قیمت تا دوربین های نسبتآً گران قیمت، تکنولوژی دوربین ها طوری نیست که دقیقاً بعد از فشردن شاتر، دریچه شاتر دوربین باز شود. به این تأخیر زمانی بین فشردن دکمه شاتر و باز شدن دریچه شاتر Shutter lag یا تأخیر شاتر می گویند، که اگر می خواهید عکس های ورزشی خوبی بگیرید باید یاد بگیرید با تأخیر شاتر کنار بیایید. تأخیر شاتر در عکاسی از سوژه های ثابت و منظره مشکل ساز نیست، اما به محض اینکه بخواهید از سوژه های متحرک عکس بگیرید، می بینید که تأخیر اندک در عکاسی شما را دچار مشکل می کند.در ورزش زمان بندی خیلی مهم است. در تنیس زمان بندی اهمیت بیشتری نسبت به سایر رشته ها دارد. اگر به تماشای مسابقه تنیس بروید و بخواهید از لحظه برخورد توپ با راکت عکس بگیرید، ریتم و صداهایی که در تنیس موجود است به شما کمک می کند تا بهتر دوربین خود را بشناسید. این که بتوانید بعد از هر عکسی از روی LCD دوربین عکس ها را بررسی کنید به شما این امکان را می دهد که متوجه زود یا دیر گرفتن عکس ها بشوید. وقتی در این زمینه بتوانید عکس ها را در لحظه ای که می خواهید بگیرید، به زمان بندی مسلط شده اید و می توانید در سایر رشته ها هم به درستی عکس بگیرید
 
عکاسی از ورزش تنیس
 
به دوربین خود مسلط شوید
در دنیای عکاسی ورزشی، شما وقتی برای تغییر تنظیمات جزئی دوربین ندارید. اگر به دوربین نگاه کنید یعنی به ورزش نگاه نمی کنید و ممکن است لحظه مهمی را به همین راحتی از دست بدهید. برای همین شما باید قبل از اینکه برای عکاسی بروید تسلط کامل بر روی لنز، دوربین و تنظیمات آن داشته باشید. آنقدر با دوربین خود کار کنید تا برای تغییر دادن تنظیمات نور گیری آن حتی یک ثانیه هم فکر نکنید و نیازی به نگاه کردن به انگشتان خود هم نداشته باشید. به همین شکل، باید بتوانید در کسری از ثانیه نقطه فوکوس اتوماتیک را تغییر دهید، پس مطمئن شوید که بر روی تفاوت و نحوه انتخاب هر نقطه فوکوس تسلط دارید تا وقتی می خواهید آنها را انتخاب کنید، بتوانید بدون هیچ مکثی این کار را انجام دهید! سعی کنید در اتاق تاریک یا وقتی تلویزیون نگاه می کنید تمرین کنید. با یک تنظیم خاص شروع کنید، و سعی کنید بعد به سرعت چند سری از تنظیمات دوربین را به سرعت تغییر دهید. بدون این که به دوربین نگاه کنید تنظیمات را تغییر دهید و بعد درستی تغییرات خود را بررسی کنید.
 
بررسی عکاسی ورزشی
 
یاد بگیرید Motion Blur (تاری یا محوی به وجود آمده بر اثر حرکت) را کنترل کنید در اکثر ورزش ها سرعت اتفاقات بسیار بالاست، که زندگی را برای ما عکاس ها سخت می کند، اگر عکس را محو بگیریم دیگر با آن کاری نمی توانیم بکنیم. این ما هستیم که باید آمادگی این را داشته باشیم تا هر سرعتی را بتوانیم ثبت کنیم. دو راه اصلی برای این کار وجود دارد. اول، می توانید با درست تنظیم کردن سایر تنظیمات دوربین از داشتن سرعت بالا در عکاسی مطمئن شوید. دوم، می توانید با گرفتن عکس هایتان با تکنیک پنینگ – Panning (عکس گرفتن در حالی که دوربین را با سرعت سوژه و به سمت حرکت سوژه حرکت می دهید) سوژه تان را واضح ثبت کنید. عکاسی از مسابقات اتومبیل رانی یا موتور سواری می تواند راه مناسبی برای تمرین در عکاسی از سوژه های پر سرعت باشد، چون حرکت در این ورزش ها تکرار می شود و سرعت فوق العاده بالاست. همانطور که در بالا توضیح داده بودیم تکنیک Panning تکنیکی است که در آن شما دوربین را همراه با سوژه در حال حرکت با همان سرعت و به همان سمتی که سوژه می رود حرکت می دهید و دکمه شاتر را در حین این حرکت فشار می دهید. به نزدیک ترین مسابقه اتومبیل رانی یا حتی خیابان شلوغ نزدیک به خانه تان بروید. یک موقعیت خوب پیدا کنید و سعی کنید با دنبال کردن حرکت اتومبیل ها از آنها عکس بگیرید.
 
مدل عکاسی ورزشی
 
قوانین ورزشی که می خواهید از آن عکس بگیرید را بدانید
وقتی می خواهید عکاسی ورزشی را شروع کنید، شانس بسیار بیشتری دارید اگر ورزشی که انتخاب کرده اید را به خوبی بشناسید و آن را درک کنید. شناخت قوانین ورزش، تاکتیک ها، حرکات و نحوه برگزاری بازی می تواند در پیش بینی اتفاقاتی که می خواهد بیفتد به شما کمک کند. با شناخت ورزش می توانید آماده تر باشید و حرکات و اتفاقات بازی را بهتر پیش بینی کنید. هر چه در عکاسی ورزشی بیشتر تجربه کسب کردید و آماده تر شدید سعی کنید به سراغ ورزش هایی که کمتر با آنها آشنایی دارید بروید، و سعی کنید قبل از اینکه برای عکاسی به ورزشگاه بروید از قوانین آن ورزش اطلاعات مناسبی کسب کنید. در هر ورزشگاهی که می روید از دیگر عکاسان بپرسید که آنها چه اتفاقاتی را پیش بینی می کنند.
 
عکاسی از انواع ورزش
 
حالت عکاسی متوالی (Burst یا Continuous) دوربین را پیدا کنید و با آن تمرین کنید قبلاً راجع به سرعت شاتری که لازم است تا بتوانید حرکت را ثبت کنید صحبت کرده ایم. استفاده از عکاسی متوالی هم ترفندی است که با استفاده از آن می توان سوژه های متحرک را بهتر ثبت کرد. یاد بگیرید که عکاسی متوالی را چطور در دوربین خود فعال کنید و با استفاده از آن عکاسی از سوژه های متحرک تمرین کنید. حیوانات خانگی و بچه ها سوژه های مناسبی برای تمرین هستند. فقط یادتان باشد اگر بخواهید عکاسی ورزشی کنید و به صورت پشت سر هم عکس بگیرید احتیاج به حافظه بالا دارید تا بتوانید تعداد بالایی از عکس ها را در آن ذخیره کنید.
 
سبک عکاسی ورزشی
 
یاد بگیرید مکان و زاویه عکاسی مناسب کجاست
وقتی بازی ای را دنبال می کنید، متوجه می شوید که بازی بازیکن خاصی یا یک اتفاق خاصی در بازی توجه شما را جلب می کند، اما نباید در عکاسی به این موارد خاص دل ببندید و فقط از آنها عکس بگیرید، باید سعی کنید تا جای ممکن ذهنتان را باز بگذارید. همانطور که می دانید، نتیجه بازی ها  می تواند در یک لحظه تغییر کند و شما باید آماده باشید تا آن یک لحظه را ثبت کنید. خیلی راحت است که همه عکس ها را از یک زاویه و مکان ثابت بگیرید و این کار را تکرار کنید و مانند یک تماشاگر به بازی نگاه کنید.سعی کنید در ذهن خود ترکیب بندی های مختلفی بسازید تا به شما کمک کند از زاویه های جدید و نگاهی جدید عکس بگیرید. قانون یک سوم را در نظر بگیرید، از فضاهای منفی استفاده کنید، هم سطح با زمین عکس بگیرید و به عکس عمق بدهید. سری به POYI – Pictures of the Year International، مسابقه بین المللی بهترین عکس سال، بزنید. نگاهی به برندگان بخش ورزش بیاندازید و از عکسهای آنها الهام بگیرید.
 
عکاسی از ورزش فوتبال
 
حالت های فوکوس اتوماتیک و تکنیک های آن را بیاموزید
احتمالاً دوربین شما حالت های فوکوس اتوماتیک مختلفی دارد. دو حالت اصلی معمولاً Single Servo و Continuous Servo هستند. در حالت Single Servo فوکوس انجام می شود و بعد نقطه فوکوس قفل می شود. این گزینه به شما اجازه نمی دهد عکسی بگیرید که فوکوس در آن انجام نشده. در حالت Continuous Servo دوربین به فوکوس اجازه می دهد سوژه را دنبال کند و فوکوس تغییر کند. این حالت برای عکاسی از ورزش مناسب تر است. Canon، Nikon و بسیاری از شرکت های دیگر تولید کننده دوربین حالت های پیشرفته تری برای فوکوس ساخته اند. پس یادتان باشد تا دفترچه راهنمای دوربین خود را بخوانید و کارکرد و قابلیت های دوربین را بهتر بشناسید. خیلی از عکاسان شاخه ورزش از دکمه ای که در پشت دوربین وجود دارد برای فوکوس استفاده می کنند و حالتی که فشار دادن شاتر تا نیمه باعث فوکوس کردن می شد را بر می دارند. این هم قابلیتی است که می توانید از آن استفاده کنید. برای اطلاع بیشتر می توانید «Rear Button Focus» را در گوگل جست و جو کنید.
 
عکس ورزش دوچرحه سواری
 
به آرامی شروع کنید
حالا وقت بیرون رفتن و تجربه کردن است. شاید بتوانید مسابقات دانشگاهی یا مدرسه ای پیدا کنید که از آن عکس بگیرید (قبل از عکاسی حتماً از مسئولین اجازه بگیرید). این شرایط به شما اجازه می دهد تا بدون ایجاد مزاحمت برای کسی به سوژه های خود نزدیک شوید و با استرس و فشار کمتر بتوانید تمرین کنید. ورزشی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و با قوانین آن آشنا هستید تا بتوانید با سرعت بیشتری تمرین کنید. سعی کنید از تمام اتفاقات عکس بگیرید، مانند همه شاخه های عکاسی، شما در ورزش هم به عکس های زیادی احتیاج دارید، بعضی عکس ها برای نشان دادن نمای کلی ورزش، بعضی عکس ها برای نشان دادن جزئیات، بعضی عکس ها برای نشان دادن بازیکنان اصلی و بعضی عکس ها از خود اتفاقات ورزش. وقتی عکس هایتان را ویرایش کردید. با بقیه عکاس ها ارتباط داشته باشید، یا به صورت حضوری و یا به صورت مجازی در سایت هایی مانندFlickr یا Sportshooter. وقتی عکس هایتان کمی بازخورد داشته باشند، شما شروع به پیشرفت می کنید. وقتی احساس کردید آنقدر که باید کارتان خوب شده است، با وبلاگ ها، سایت های طرفداری و یا حتی دانشگاه ها و مدارس صحبت کنید تا در صورت تمایلشان برای آنها عکاسی کنید. ممکن است از همان ابتدا درآمد کسب نکنید، اما با این کار اعتبار شما بالا می رود و می توانید بعدها از مناسبت های ورزشی بزرگتری عکاسی کنید.
 
عکاسی ورزشی بانوان
 
نتیجه
انجام تنظیمات با سرعت بالا و عکس العمل بالا در عکاسی ورزشی بسیار مهم است، اما در همه شاخه های عکاسی این خلاقیت است که حرف اول را می زند. وقتی در سرعت عمل مهارت پیدا کردید، سعی کنید از زاویه دیگری به عکس هایتان نگاه کنید. خلاقیت چیزی است که یک عکاسی فوق العاده را از یک عکاسی معمولی جدا می کند، و تنها چیزی که برای خلاقیت نیاز دارید تمرین و تجربه است. همه ما اغلب در قسمت ورزشی روزنامه ها عکس های برجسته ورزشی که ذات حرکت و فعالیت را در خود نهفته دارند دیده ایم. خلق یک عکس خوب ورزشی با کیفیت بالا کار ساده ای نیست چون معمولاً (به خصوص در رویدادهای بزرگ ورزشی) نمی توانید به اندازه کافی به سوژه خود نزدیک شوید. اگر شما کهاکنون این مطلب را می خوانید یک عکاس ورزشی هم نباشید احتمالاً بدتان نیاید از عکس هایی به همان زیبایی از فعالیت های ورزشی کودکتان خلق کنید. در این صورت بد نیست این مقاله را بخوانید.
مکان یابی
باید تا جاییکه می توانید به آنچه از آن می خواهید عکس بگیرید نزدیک شوید. بیشتر عکاسان رسانه ها برای خود جای مخصوصی دارند و برای آن هزینه هم پرداخت می کنند تا بتوانند بهترین عکس ها را بگیرند. احتمالاً تاکنون که این مقاله را می خوانید حتی مجوز حضور در چنین محلی را نداشته باشید و مجبور باشید از محل تماشاگران عکاسی کنید. با این حال سعی کنید تا جاییکه می توانید نزدیک شوید آشنایی با ورزشی که از آن عکاسی می کنید کمک بزرگی برای شما خواهد بود تا بدانید بهترین مکان برای عکاسی کجاست و بتوانید بهترین لحظه ها را شکار کنید. مثلاً در فوتبال نزدیک دروازه بهترین نقطه برای عکاسی است.
لحظه ها را شکار کنید.
عکاسی ورزشی بیشتر زمان سنجی است. برای بودن در محل مناسب و عکس گرفتن از لحظه ها آماده باشید. بیشتر ورزش ها و مسابقات لحظات قابل پیش بینی دارند. ساختن یک گل، یک شوت به سمت هدف و … لحظات قابل پیش بینی هستند. این را به خاطر داشته باشید: «اگر صحنه را ببینید آن را از دست خواهید داد.» این بدان معناست که شما به عنوان یک عکاس ورزشی باید حرکات را پیش بینی کنید. منتظر ورزشکاران نشوید تا آن حرکت را انجام دهند عکس گرفتن را شروع کنید. مثلاً وقتی که قهرمانی توپ را شوت می کند باید عکس را گرفته باشید اگر معطل کنید توپ در عکس شما نخواهد بود. وقتی که احساس کردید اتفاقی می خواهد بیفتد باید دکمه شاتر دوربین را تا نیمه فشار دهید. (در این هنگام دوربین می تواند زوم کرده و دهانه لنز را تنظیم کند. و قبل از شوت کردن توپ دکمه شاتر را تا آخر فشار دهید.) به مرور که تجربه شما بیشتر می شود متوجه خواهید شد چقدر زودتر از شوت کردن عکس بگیرید. در ضمن باید تمام وقت آماده باشید چون مسابقات و رقابت های ورزشی لحظات با ارزش ولی غیر قابل پیش بینی هم دارند.
تجهیزات ورزشی
عکاسان بزرگ ورزشی لوازم مناسب برای عکاسی دارند. چون بیشتر مواقع در فاصله نسبتاً دوری از سوژه قرار دارید تقریباً در تمام مدت به یک لنر تله فتو احتیاج دارید تا بتوانید به اندازه کافی روی تصویر بزرگنمایی (زوم) کنید. چون بیشتر لنزهای خوب تله بزرگ و حجیم هستند باید یک تک پایه (همانند سه پایه ولی یک پایه دارد) هم داشته باشید. یکی از لوازم اختیاری که می تواند به شما کمک کند یک فلاش با قدرت بالاست البته در بسیاری از مسابقات ورزشی به شما اجازه استفاده از فلاش را نمی دهند.بنابراین قبل از استفاده از فلاش بهتر است هماهنگی های لازم را انجام دهید. اتوفوکوس یا فوکوس دستی برای این نوع عکاسی تقریباً بی مصرف است هر چند اتوفوکوس برای بسیاری از انواع عکاسی سرعت مناسب دارد ولی در عکاسی از مسابقات فوکوس دستی به مراتب بهتر عمل می کند چون برای شکار لحظه ها زمان زیادی ندارید. بخصوص اگر هدف شما متحرک باشد و مجبورباشید آن را تعقیب کنید برای اطمینان از قرار گرفتن سوژه در حوزه دید شفاف دوربین مجبورید از فوکوس دستی استفاده کنید. ولی وقتی سوژه شما در محل مشخصی قرار دارد مثلاً اگر از سبد بسکتبال هنگامی که توپ وارد آن می شود عکس می گیرد اتوفوکوس هم می تواند انتخاب خوبی داشته باشد. 
ساختار
چهره ها چهره ها منبع ابتدایی احساسات هستند. بنابراین بسیار مهم است که صورت را در عکس خود کاملاً نمایان کنید. بعضی مواقع نمایان ساختن چهره کار ساده ای نیست اگر بتوانید از فلاش استفاده کنید اثر سایه ها را کاهش خواهید داد و بخاطر داشته باشید که شعاع عملکرد فلاش بسیار محدود است. عکس های عمودی خلق کنید. دوربین خود را ۹۰ درجه بچرخانید ساختار عکس هایی که از یک ورزشکار می گیرید با توجه به قد و قامت او به حالت عمودی عکس تمایل بیشتری دارد همچنین در این حالت عکس بزرگتری از افراد خواهید داشت. قانون یک سوم را رعایت کنید. این قانون در عکاسی ورزشی هم مفید واقع می شود. کادر عکس خود با یک خط عمودی و یک خط افقی در فاطله یک سوم از حاشیه تصویر تقسیم کنید و سوژه را در محل تقاطع این دو خط قرار دهید. اکنون به بازیکن نگه کنید ببینید به کدام سمت حرکت می کند اگر به سمت راست حرکت می کند آن را در سمت چپ تصویر قرار دهید و اگر به سمت چپ حرکت می کند آن را در سمت راست قرار دهید. سعی کنید از افراد به صورت تکی عکس بگیرید. بیشترعکس های حرفه ای ها تکی است بنابراین سعی کنید هر بار یک عکس بگیرید، مگر اینکه بخواهید از یک تقابل یا برخورد مانند صحنه نبرد دو ورزشکار یا دریبل کردن آنها عکس بگیرید. ورزش خود را بشناسید هر ورزشی فنون متفاوتی دارد کلید خلق بهترین عکس های ورزشی آشنایی با ورزشی است که از آن عکس می گیرید. اصول و پایه هر ورزشی را بشناسید و برای آنچه می خواهد اتفاق بیفتد آماده باشید. مثلاً در بازی بسکتبال اگر تیمی در ۱۵ ثانیه مانده به پایان بازی فقط دو امتیاز عقب باشد ممکن است از آن سوی زمین به سمت سبد نشانه برود و حال آنکه در شرایط عادی چنین کاری نخواهید کرد. توجه به این نکات به شما کمک می کند عکس های فوق العاده داغ یا تاریخی خلق کنید. همینطور شناختن بازیکنان بسیار سودمند است. اگر بازیکن خاصی را می شناسید که بعد از زدن یک گل شروع به رقصیدن یا کارهای غیر معمول می کند می توانید آماده شکار این لحظه باشید.
 
لنز عکاسی ورزشی
 
عکس های منجمد شده از حرکت
بیشتر مواقع می خواهید حرکات را در یک لحظه خاص تبدیل به سکون نمایید یا به اصطلاح آن را منجمد کنید. مردم می خواهند افراد را در میان زمین و هوا ببینند. برای اینکه حرکات را منجمد کنید سرعت شاتر بالاتری احتیاج دارید. هر چه این حرکت سریعتر باشد سرعت شاتر بیشتری نیاز دارید و هر چه سرعت شاتر بالاتر برود احتیاج به نور بیشتری دارید. بیشتر مواقع این مشکل خیلی دردسر ساز نیست چون بیشتر مسابقات در فضای آزاد و در نور زیاد انجام می شوند. بنابراین سرعت شاتر دوربین خود را روی سریعترین حالت قرار دهید.
ترفند جابجایی
منجمد کردن همیشه روش خوبی برای عکاسی نیست. عکسی که پشت زمینه آن مات شده است، نشان از حرکت و جابجایی و سرعت بالا دارد. شما که نمی خواهید یک ماشین مسابقه در عکس شما ساکن به نظر بیاید پس باید به گونه ای عکس بگیرید که در تصویر اتومبیل شفاف و پشت زمینه آن مات باشد در این صورت سرعت حرکت اتومبیل بسیار زیاد به نظر می رسد. برای این منظور باید سرعت شاتر را کم کنید و با دوربین سوژه مورد نظر را دنبال کنید هنگام تعقیب جسم متحرک برای اینکه تصویر آن مات نشود باید آنرا در فاصله مشخصی از کادر دوربین ثابت نگه دارید این کار احتیاج به کمی تمرین دارد و پس از مدتی به این روش می توانید عکس های زیبایی بگیرید.
هیجانات
شور و هیجان همان چیزی است که سبب خلق عکس های زیبایی می شود. اگر در عکس شما احساس وجود نداشته باشد جذابیتی هم ندارد. خوشبختانه بازیکنان از خود رفتار های احساسی زیادی به نمایش می گذارند. هلهله و شور برد و اندوه باخت هر دو احساسات فوق العاده ای برای عکاسی هستند. اما نباید از هیجانات دیگر غافل شوید: آماده شدن یک قهرمان پرش برای شکست رکورد، تمرکز یک شوت زن هنگام پنالتی زدن، واکنش تماشاگران هنگام تغییر نتیجه ناگهانی و… می توانند عکس های خارق العاده ای بسازند. فراموش نکنید در این لحظات دوربین خود را به همه سو به خصوص تماشاگران بچرخانید تا صحنه ها را شکار کنید.
عکس ها تر و تمیز بگیرید
شاید نتوانید از همه صحنه های زیبا و هیجانات عکس بگیرید بنابراین باید از روند گذر بازی هنگام وارد شدن بازیکنان به زمین مسابقه تا خروج آنها از زمین و حتی قبل و بعد از آن عکس های شفاف و واضح داشته باشید. از کار هایی که بازیکنان انجام می دهند عکس بگیرید.
عکس های زیادی بگیرید
حتی اگر یک عکاس حرفه ای باشید هر عکسی که می گیرید یک عکس کامل از شور و هیجان و تحرک نخواهد بود و بسیاری از عکس ها آن گونه که تصور می کردید نخواهد شد. بنابراین باید هر چه می توانید از صحنه ها و رویداد ها عکاسی کنید. معمولاً عکاسان حرفه ای در حدود ۱۰۰ عکس می گیرند و فقط ۲ الی ۳ تا از آنها را استفاده می کنند. سعی کنید عکس هایی بگیرید که هر کدام روایت یک داستان یا بیانگر اوج احساسات باشند.عکس گرفتن از رویداد های ورزشی کاری پر زحمت و وقت گیر است اما با صبر و کمی دانش و مهارت می توانید عکس های زیبایی برای مجلات ورزشی خلق کنید عکاسی ورزشی یکی از دشوارترین و هیجان‌انگیزترین انواع عکاسی است که عالی‌ترین دستاورد آن ثبت تصویر در لحظه اوج یک حرکت ورزشی است. عکاسی ورزشی نیازمند برنامه‌ریزی و مهارت است و تمامی انواع ورزش‌ها را پوشش می‌دهد. در بیشتر مواقع عکاسی ورزشی حرفه‌ای شاخه‌ای از عکاسی خبری است، درحالی که عکاسی ورزشی غیرحرفه‌ای زیرشاخه‌ای از عکاسی عامیانهاست. اصلی‌ترین کاربرد عکاسی ورزشی حرفه‌ای در مطبوعات و رسانه‌ها است. عکاسان ورزشی حرفه‌ای معمولا برای روزنامه‌ها، آژانس‌های خبری بزرگ و یا مجلات تخصصی ورزشی کار می‌کنند. با این‌همه از این نوع عکاسی برای تبلیغات به منظور افزایش شهرت برندی خاص و یا ترویج ورزش نیز استفاده می‌شود. دوبین‌های عکاسان ورزشی حرفه‌ای باید از توانایی بالایی برای تصویربرداری چند فریم  در ثانیه برخوردار باشد،‌ (هشت فریم در ثانیه به بالا). مشهورترین دوربین‌های ویژه عکاسی ورزشی دوربین‌های EOS-1DX کانن و D4 نیکون هستند. هر ورزش نیازمند لنز مخصوص به خود است اما عکاسی ورزشی به لنزهای سریع و تله فوتو با سرعت تنظیم خودکار ( AF ) بالا و درجه باز دیافراگم نیاز دارد تا بتواند در زمان نیاز، کوچکترین حرکات ورزشکاران را در فاصله‌ای مناسب و با وضوح بالا به ثبت برساند. باز بودن دیافراگم لنز می‌تواند در محو شدن پس‌زمینه عکس و افزایش جذابیت آن کمک کند. این ویژگی همچنین سرعت تنظیم و تمرکز لنز را افزایش می‌دهد و به ثبت حرکات سریع کمک می‌کند.
 
زوایای عکاسی ورزشی
 
عکاسی ورزشی به دو بخش عکاسی ورزش‌های فضای باز و سرپوشیده تقسیم می‌شود. در عکاسی ورزشی در فضای باز معمولا فواصل میان عکاس و سوژه عکس بیشتر و شرایط نوری مناسب‌تر است. درحالی که در فضاهای سرپوشیده شرایط نوری نامناسب‌تر و فواصل کمتر‌اند،‌از این رو عکاسی ورزشی در فضاهای سرپوشیده به لنزهای بسیار سریع نیاز نخواهد داشت.
تکنیک
موقعیت عکاس یکی از مهم‌ترین عناصر در عکاسی ورزشی است. در رویداد‌های بزرگ ورزشی، عکاسان حرفه‌ای از بهترین زاویه ممکن در بخش VIP عکاسی می‌کنند، مکانی که نزدیک‌ترین فاصله را تا زمین بازی‌ها دارد. سرعت شاتر دوربین از دیگر عوامل کلیدی در عکاسی ورزشی است و عکاسان ورزشی برای اینکه بتوانند در کمترین زمان ممکن بهترین عملکرد را از خود نشان دهند،‌معمولا در وضعیت تنظیم دستی یا تنظیم براساس سرعت شاتر با دوربین‌های خود کار می‌کنند. هدف ثبت تصویری با بالاترین وضوح از صحنه‌ای هیجان‌انگیز ورزشی است. درجه حساسیت دوربین نیز در این نوع از عکاسی معمولا بالا است.
شناخت نوع ورزش
برای اینکه عکاس بتواند بهترین تصاویر ورزشی را به ثبت رساند، تصویری جادویی که بتواند طرفداران تیم‌های ورزشی را به وجد بیاورد، باید به اندازه‌ای از ورزش شناخت داشته باشد که نقاط اوج و فرود آن را به خوبی شناسایی کرده و برای ثبت آنها خود و دوربینش را آماده کند. برای ثبت این لحظات حساس به زمان‌بندی و دانش درباره رشته ورزشی نیاز است. عکاس همچنین باید تک تک افراد حاضر در تیم‌ها،‌از بازیکنان گرفته تا مربی‌ها را به‌خوبی بشناسد تا بتواند در موارد نیاز واکنش‌های آنها را ثبت کند.
 
شناخت عکاسی ورزشی
 
یکی از رایج‌ترین تکنیک‌ها در عکاسی ورزشی تنظیم دوربین روی دروازه‌های حریف در ورزش‌هایی مانند بسکتبال،‌هاکی و فوتبال است، به این شکل شانس عکاس برای ثبت تصویری زیبا از لحظه به ثمر رسیدن یک گل افزایش پیدا خواهد کرد. از مشهورترین عکاسان خبری جهان که درحال حاضر در نشریاتی مانند لایف و Sports Illustrated کار می‌کنند می‌توان به جان زیمرمان، نیل لیفر و بیل فریکز اشاره کرد. تمام حرکات سریع را، صرف نظر از نوع ورزش یا شرایط، با وارد کردن تنظیمات مناسب در دوربینتان به تصویر بکشید. مجموعه چک لیست های پیش از عکاسی لنزک را با نگاهی به بهترین تنظیمات دوربین برای عکس های پنینگ ورزشی ادامه می دهیم. اضافه کردن کمی تاری می تواند به شما کمک کند تا به عکس های اکشن (دارای حرکت – جنب و جوش) خود حس حرکت بیشتری بدهید، اما مانند هر عکاسی اکشنی، از پیش تنظیم کردن دوربینتان کار شما را راحت تر کرده و به شما کمک می کند وقتی در محل عکاسی حاضر شدید، روی به تصویر کشیدن اوج اکشن یا حرکت تمرکز نمایید.
مواردی که می توانید از پیش تنظیم نمایید
کنترل سرعت شاتر کلید اضافه کردن تاری به عکس های پنینگ (panning) شماست، بنابراین شما باید دوربین خود را بر روی حالت اولویت شاتر تنظیم کنید. از آنجا که شما به استفاده از یک سرعت شاتر آهسته نیاز خواهید داشت، طبیعتا باید از یک ایزوی پایین نیز استفاده کنید، بنابراین اگر می خواهید در نور روز عکس بگیرید، ایزوی دوربین خود را بر روی ISO100 یا ۲۰۰ تنظیم کنید. شما همچنین می توانید دوربین خود را بر روی حالت فوکوس دستی تنظیم کنید، چون این کار نتایج سازگارتر و قابل پیش بینی تری نسبت به استفاده از فوکوس خودکار برای اکثر عکس های پنینگ به شما می دهد – اما به یاد داشته باشید که شما باید فوکوس را بر روی ناحیه ای تنظیم کنید که وقتی می خواهید عکس بگیرید سوژه شما در آنجا قرار خواهد گرفت. شما همچنین باید حالت عکاسی (drive mode) را بر روی عکاسی متوالی (continuous shooting)، یا حتی متوالی با سرعت بالا (high-speed continuous) از پیش تنظیم کنید، اگر این گزینه بر روی دوربین شما وجود دارد. البته این به این معنی نیست که شما باید یک رویکرد «مسلسل وار» برای عکس های پنینگ خود اتخاذ کنید، بلکه بهتر است درحالیکه سوژه از ناحیه ای که بر روی آن فوکوس کرده اید می گذرد، در توالی کوتاه سه تا پنج عکس پشت سر هم، عکاسی کنید. عکس های پنینگ موفقیت آمیز بر انتخاب سرعت شاتر مناسب برای سرعت و حرکت سوژه ای که در حال عکاسی از آن هستید بستگی دارند. برای یک ماشین یا موتورسیکلت که با سرعت در حال حرکت است سرعت شاتر ۱/۱۲۵ ثانیه را به عنوان نقطه شروع امتحان کنید، در حالیکه برای سوژه های در حال حرکت با سرعت آهسته تر، مانند دوچرخه سواری، با ۱/۳۰ ثانیه شروع کنید  و برای حرکت های واقعا آهسته مانند پیاده روی شما می توانید تا ۱/۸ ثانیه پیش بروید. و در نهایت اینکه، با فرمت JPEG عکس بگیرید، چون این کار شما را قادر خواهد ساخت تا در توالی های طولانی تر بدون ریسک به حداکثر رسیدن بافر کارتتان عکاسی کنید.
تنظیماتی که در روز عکاسی باید تغییر دهید
مانند هر اکشن و حرکتی، شما باید برای واکنش نسبت به شرایط، روشنایی و سوژه ای که در روز از آن عکس می گیرید، آماده باشید. برای یک عکاسی پنینگ موفق شما باید یک نقطه دید پیدا کنید که در آن بتوانید سوژه را تا زمانی که ممکن است ببینید. هنگامی که یک نقطه دید مناسب پیدا کردید، باید چند عکس آزمایشی بگیرید تا سرعت شاتر مناسب را پیدا کنید. اگر تاری بسیار زیادی در تصاویر شما وجود دارد باید یک سرعت شاتر سریع تر را انتخاب کنید، در حالی که اگر پس زمینه خیلی شارپ است باید یک سرعت شاتر آهسته تر را امتحان کنید تا کمی بیشتر تاری یا ماتی حرکت (motion blur) به دست آورید. در حالیکه شما در حال عکاسی این عکس های آزمایشی هستید، باید نوردهی خود را نیز چک کنید، به خصوص اگر پس زمینه شما بسیار تیره تر یا روشنتر از سوژه اصلی است. اگر سوژه بسیار روشن است شما باید جبران نوردهی دوربین خود را بر روی یک مقدار منفی، مانند ۱- تنظیم کنید، در حالی که اگر خیلی تیره است از یک مقدار مثبت مانند ۱+ استفاده کنید.
 
برای دانلود فایل این مطلب به صورت PDF روی لینک زیرکلیک کنید
 
Click This andisheh no.gif (125×70)