چگونه خوش عکس باشیم
هر کسی دوست دارد در عکس ها خوب به نظر برسد. اما متاسفانه بیشتر ما از عکس های خود راضی نیستیم. و همینطور گاه باید از افرادی عکس بگیرید که خیلی هم خوش چهره نیستند، اما در پایان می بینید که در عکس فوق العاده به نظر می رسند. اما چه حقه ای در کار است چرا بعضی ها خوش عکس هستند و بعضی ها در عین حال که چهره زیبایی دارند در عکس خیلی خوب به نظر نمی رسند. در این مقاله نکاتی را به شما معرفی می کنیم که با رعایت آنها می توانید عکس های بهتری از چهره افراد بگیرید.
چگونه خوش عکس باشیم
در بسیاری مواقع افرادی که در حالت عادی زیبا هستند در عکس ها خیلی فوق العاده به نظر نمی رسند. در عین حال افرادی را می بینید که در عکس ها فوق العاده هستند اما در واقع این چنین نیستند. در عکس ها به طریقی خدشه هایی که در صورت فرد وجود دارد را مخفی می کنند. افرادی که خوش عکس هستند تلاش چندانی نمی کنند و فقط یک سری قوانینی را به طور مشترک رعایت می کنند. این عمل ممکن است نا خود آگاه باشد اما بد نیست بدانید خوش عکسی قابلیتی است که می توانید آن را به راحتی و با تمرین یاد بگیرید.
ساده و ریلکس باشید
علت اصلی اینکه بعضی افراد در عکس ها خیلی خوب به نظر نمی رسند عصبی بودن آنها است!
راه حل مشکل این است که فکر کردن به این که عکس شما چگونه از آب در می آید را متوقف کنید. یک نفس عمیق بکشید و آنرا خارج کنید. هیچگاه نفس خود را در سینه حبس نکنید. اگر دقت کرده باشید وقتی یکی از مهارت های عکاسان حرفه ای چهره بذله گویی آنهاست تا این فشار عصبی را کمتر کنند.
ریلکس و راحت باشید. این وضعیت به شما کمک می کند تا عضلات صورت خود را شل کنید و این بدان معنی است که صورت شما در حالت عادی قرار دارد و با یک لبخند بدون تقلا به شما کمک می کند به چهره خود یک درخشش طبیعی بدهید.
هیچگاه خود را مجبور به لبخند زدن نکنید یا به زور لبخند نزنید. اگر احساس خوبی از لبخند زدن ندارید مجبور نیستید لبخند بزنید فقط ریلکس باشید و حالت طبیعی خود را حفظ کنید. اگر احساسی را به طور مصنوعی از خود بروز دهید به عکس خود آن حالت مصنوعی را اضافه کرده اید.
اگر نمی توانید کاری کنید که طبیعی به نظر برسید کافیست این حقه ساده را بکار بگیرید. وقتی که می خواهید عکس بگیرید به فردی دوست داشتنی، بامزه و خوش اخلاق فکر کنید. یا می توانید به حادثه ای دوست داشتنی و بامزه از زندگی خود فکر کنید. چهره شما به طور خودکار از احساسات شما تاثیر می پذیرد. آنگاه عکسی را که در این وضعیت گرفته اید نگاه کنید متوجه می شوید لبخندی زیبا به دوربین تحویل داده اید.گذشته از همه اینها بهترین و ارزان ترین آرایش در برابر دوربین لبخند زدن است.
سر خود را کمی به سمت بالا متمایل کنید
همیشه سر خود را کمی به سمت بالا متمایل کنید. به عبارت دیگر سعی کنید دوربین را کمی بالاتر از سطح چشمان خود قرار دهید. این کار دو مزیت دارد اول اینکه احساسی مثبت از چهره شما ارائه می دهد. به پایین نگاه کردن معمولا تصویر خوبی از چهره ارائه نمی دهد. دوم اینکه از افتادن سایه در چانه شما جلوگیری می کند به خصوص اگر فرد لاغری هستید. حقه دیگری که می توانید به کار بگیرید این است که زبان خود را به بالای دهان خود بچسبانید.
به نور عادت کنید
برای اینکه عکس خوبی از چهره بگیرید باید نور کافی به صورت فرد بتابد در بهترین حالت باید از رفلکتور ها یا منعکس کننده هایی که ایجاد درخشندگی نمی کنند استفاده کنید اما نور زیادی که به صورت می تابد در وهله اول چشم را آزار می دهد و واکنش طبیعی هر کسی در این حالت اخم کردن است چون هنوز چشم ها به این نور زیاد عادت نکرده اند اما برای اینکه چشمان شما به نور عادت کند باید مدتی در این محیط پر نور باشید و پس از اینکه چشمانتان به نور محیط عادت کرد عکس بگیرید. نکته ای که برای جلو گیری از اخم کردن باید به آن توجه نمایید این است که منبع نور هایی که از روبرو و بغل می تابدند را خیلی به صورت فرد نزدیک نکنید تا فرد در وضعیتی قرار بگیرد که معذب باشد.
چگونه خوش عکس شویم ؟
قدیمترها عکس گرفتن سخت بود به دلیل اینکه هر کسی توان خرید دوربین عکاسی را نداشت و انگار آن زمانها علاقه زیادی به ثبت روزها نبود اما این روزها دوربینهای دیجیتال کوچک و گوشیهای دوربیندار چنان تب عکاسی را بین مردم زیاد کرده است که تقریبا نیمی از مردم لحظه به لحظه روزهای خود را ثبت میکنند و همه به نحوی درگیرگرفتن عکس از خود و اطرافیانشان هستند اما مسئله مهم این است که آیا همه خوشعکس هستیم و به چه کسانی بد عکس میگویند؟ آیا یک عکاس خوب میتواند از یک شخص بد عکس یک عکس خوب بگیرد؟ یا چه کنیم تا خوشعکس باشیم؟ این سؤالات همیشه در ذهن کسانی وجود دارد که عکس گرفتن را دوست دارند. نادر داوودی – عکاس سرشناس ایران- با پیشنهادات خود به ما کمک میکند تا جواب این سؤالها را به دست بیاوریم.
چه کسانی فتوژنیک هستند
در عکاسی مفهوم خوشعکس بودن را فتوژنیک میگویند، یعنی کسی که ذاتا در ژن او چیزی است که میتوان از او عکس خوب گرفت، یعنی این مسئله در «دی ان ای» شخص وجود دارد و این افراد چند ویژگی دارند که معمولا تشخیص آن برای عکاسان آسان است. وقتی یک عکاس در یک جمع حضور دارد به طور ناخودآگاه علاقهمند است از یک شخص خاص عکس بیشتری بگیرد، یک بخشی از این مسئله مربوط به زیبایی شخص میشود و بخش مهم آن این است که عکاس متوجه میشود وقتی از آن شخص عکس میگیرد او در جمعی که حضور دارد ارتباط صحیحتری با دوربین برقرار میکند که این یک مسئله کاملا حسی، درونی و روانی است به اصطلاح میگوییم از دوربین نمیترسد و بهراحتی با دوربینی که به او توجه میکند ارتباط برقرار میکند و از آن فرار نمیکند. ترس از دوربین فقط در بین انسانهای عادی نیست؛ هستند چهرههای سرشناسی در دنیا که از دوربین فراریاند و به هیچوجه نمیتوانند با آن ارتباط برقرار کنند و البته هستند آدمهایی که اصلا چهره و سرشناس نیستند اما بهعنوان مثال در یک جمع فامیلی یا یک پیکنیک به قدری با دوربین راحت هستند که غیر قابل باور است.
چگونه خوش عکس شویم
افرادی که خوشعکس نیستند باید عکس انداختن را زیاد تجربه کنند، سعی کنند در معرض دوربین قرار بگیرند، از دوربین فرار نکنند و با آن ارتباط برقرار کنند، اگر خجالتی هستند این معضل را برطرف کنند، از دیگران بخواهند تا از آنها عکس بگیرند و سعی کنند به اصطلاح با دوربین آشتی کنند ضمن اینکه نوع آرایش و پیرایش مهم است. معمولا افراد خودشان میدانند که مشکل چهرهشان چیست، پس باید سعی کنند آن را برطرف کنند یا اینکه مقابل دوربین طوری بایستند که آن مشکل به چشم نیاید یا تا جای ممکن کمتر دیده شود. این افراد باید در مقابل آینه بایستند و با چهره خود بازی کنند تا دریابند که صورتشان در کدام حالت بهتر است. نوع پوشش و لباس پوشیدن هم یک امر بسیار مهم است حتی وقتی قرار است که فقط از صورت افراد عکس (پرتره) گرفته شود، نوع پوشش تاثیر مستقیم و زیادی روی نوع رفتار و شخصیت آنها میگذارد و به آنها کاراکتر و شخصیت میدهد.
صحنهها و فضاهای شلوغ معمولا زیبایی عکس را گرفته و فرصت دیده شدن مدل را میگیرد زیرا بیننده تمام حواسش به لوازم اطراف شخص پرت میشود ولی وقتی شخص از عناصر اطراف جدا میشود و با یک بک ساده عکاسی میشود این فرصت به او داده میشود تا فقط او دیده شود؛ مگر اینکه دکور بسیار حرفهای و در خور شخصیت آن فرد طراحی شود.
بدعکس کیست؟
بدعکسها کاملا برخلاف انسانهای خوشعکس ذاتا با دوربین ارتباط برقرار نمیکنند، معمولا خجالتی هستند و از دوربین فرار میکنند و با وجود دوربین موذب میشوند، معمولا در حالت عادی اعتماد به نفس بالایی دارند ولی وقتی مقابل دوربین قرار میگیرند، اعتماد به نفس خود را از دست داده و در مقابل دوربین واکنش نشان میدهند، به عنوان مثال خانمهایی بدعکس هستند که وقتی مقابل دوربین قرار میگیرند واکنشهایی مانند نگاه نکردن به لنز دوربین یا بازی کردن با لباس یا موهای خود را نشان میدهند و در مورد آقایان آنها اکثرا کت و لباس خود را مرتب میکنند، به موهای خود دست میکشند و لبخندهای مصنوعی میزنند.
برخی افراد که بدعکس هستند معمولا میگویند عکاس اگر خوب باشد باید بتواند عکس خوب بگیرد. در اصل این حرف اشتباه است کسی که ذاتا و ژنی بدعکس است را شاید بتوان با تکنیکهای عکاسی، بازی با نور و یکسری حقهها عکس بهتری از او گرفت اما در نهایت تفاوت عکس یک آدم خوشعکس و یک فرد بدعکس کاملا مشهود خواهد بود. این را باید بدانیم عکاس نمیتواند معجزه کند.
لبخند همیشه خوب نیست
برخی افراد خندههای زیبایی دارند اما برخی دیگر نه، به همین دلیل همیشه خندیدن در عکس خوب نیست. بعضی از افراد فک و دهان زیبایی ندارند یا وقتی میخندند لثههایشان پیدا میشود یا دندانهای زیبایی ندارند این افراد باید سعی کنند یا فقط یک لبخند بر لب داشته باشند یا اصلا نخندند. برخی افراد لبخندهای نسبتا خوبی دارند اما چهره آنها در حالت اخم و جدی خیلی زیباتر است، برای این افراد هم توصیه میشود که در عکسهایشان نخندند. این مشخصههای اخم، غم، جدی و عصبی بودن در افراد متفاوت است افراد باید بهترین حالت صورت خود را پیدا کرده و تمام تلاششان را کنند تا در آن پوزیشنها عکس بگیرند.
عکاسها هم مثل نقاشها و کاریکاتوریستها عناصر صورت اشخاص را خیلی خوب پیدا میکنند و به محض دیدن افراد به عیوب و مشخصههای خوب صورت یک شخص پی میبرند به عنوان مثال شخصی دارای پیشانی بلند است باید با بازی با موهایش پیشانی بلند او را کمی پوشاند یا حتی ممکن است عضوی از صورت یک شخص بسیار زیبا باشد که در اینصورت میتوان با نوع آرایش شخص آن عضو را پررنگتر جلوه داد. بینی بسیار مسئله مهمی است. زاویهای که عکاس از شخص عکس میگیرد، بسیار مهم است، زاویه پایین برای انتخاب پرتره بسیار اشتباه است دیدن بینی از زاویه پایین برای بیننده معمولا دلپذیر نیست یا گاهی عکاس طوری میایستد که مدل مجبور است چشمهایش را بچرخاند که در این حالت فرد غیر عادی به نظر میرسد، در نهایت اینجا وظیفه عکاس است تا با پیدا کردن بهترین حالت صورت مدل از او عکس بگیرد.
به چه نکاتی توجه کنیم؟
خوب لباس بپوشید، لباس و نوع پوشش نقش قابل توجهی در عکاسی دارد.
زیاد و بیش از حد آرایش نکرده و چهره خود را از حالت طبیعی خارج نکنید.
از لوازم آرایش مات استفاده کنید.
تا جای ممکن از نورهای مصنوعی استفاده نکنید حتی در محیطهای بسته.
آرایش مو بسیار مهم است. دریابید با موهای باز چهره بهتری دارید یا با موهای بسته.
به سمت راست خود نگاه کنید
بر طبق مطالعات اخیر محققان دانشگاه ویک فورست آمریکا، نیمرخ چپ صورت نسبت به نیمرخ راست جذابیت بیشتری دارد. این موضوع به این دلیل است که این بخش از صورت احساسات شخص را بهتر بروز می دهد. برای اینکه عکس پروفایلتان عالی باشد، صورت خود را کمی به سمت راست بچرخانید. این ترفند باعث می شود افرادی با صورت های گرد، لاغرتر به نظر برسند.
مهمترین ویژگی ظاهری خود را برجسته کنید
برای اینکه خوش عکس باشید، سعی کنید مهمترین ویژگی ظاهری خود را برجسته کنید تا زیباتر به نظر برسید.
به لنز دوربین نگاه نکنید
هیچکس نمی خواهد در عکسی که همه در آن خوب افتاده اند، با چشمانی قرمز دیده شود. برای این که چنین اتفاقی نیفتد، مستقیم به لنز دوربین نگاه نکنید. کمی بالاتر یا پایین تر از لنز را نگاه کنید. نگاه مستقیم به لنز باعث می شود که نور پس از برخورد با شبکیه چشم منعکس شود و در نتیجه چشم در عکس به رنگ قرمز درمی آید. اگر فاصله خود را با دوربین حفظ کنید، از خطر چشمک زدن هم دور خواهید شد.
جلوگیری از قرمزی چشم در عکس
دلیل اینکه چشمان شما در عکس قرمز می شود، انعکاس نور خیلی کمی از پشت پلک شما به لنز دوربین است. افرادی که چشمان درشتی دارند بیشتر از سایرین از این موضوع ناراحت هستند. اگر با نگاه نکردن به لنز دوربین نتوانستید این مشکل را حل کنید، ما ترفند دیگری را به شما معرفی می کنیم. برای جلوگیری از داشتن چشمانی قرمز در عکس، مطمئن شوید که محیط عکاسی از نور کافی برخوردار است. یا اینکه می توانید تنها چند لحظه قبل از اینکه عکاس عکس بگیرد، به یک منبع نور که روشنایی کمی دارد، نگاه کنید تا مردمک های چشم تان کوچک تر دیده شوند.
غبغب را حذف کنید
هیچ چیز بدتر از این نیست که در عکسی غبغب شما کاملا مشخص باشد. اما متاسفانه این مشکل برای همه ما پیش آمده است. برای اینکه این مشکل در عکس هایتان به وجود نیاید، مطمئن شوید که دوربین کمی بالاتر یا هم سطح چشمان تان قرار داشته باشد. همچنین سعی کنید سرتان را کمی به سمت بالا نگه دارید و فک تان را کمی به سمت بیرون بدهید. بهتر است ابتدا این شیوه را جلوی آینه تمرین کنید و ببینید که طبیعی به نظر می رسد یا خیر.
از نور مستقیم دوری کنید
شاید همیشه این امکان وجود نداشته باشد که عکاس شرایط نوری مناسبی را فراهم آورد. بهتر است به خاطر بسپارید که نور مستقیم از بالا می تواند روی صورت شما سایه بیندازد و سایه های زیر چشمان شما را برجسته تر کند، در نتیجه سیاهی پایین چشمانتان در عکس بیشتر می شود. مکان هایی با نورهایی ملایم را برای عکاسی انتخاب کنید.
ژستی حرفه ای بگیرید
اگر می خواهید عکس تمام قد بیندازید، ژستی کلاسیک به خود بگیرید ، در حالی که یکی از شانه های خود را به دوربین نزدیک تر کرده اید و یکی از پاهایتان جلوی پای دیگرتان قرار دارد،، سه چهارم از بدن خود را به سمت دوربین بچرخانید. این ژست باعث می شود که در عکس لاغرتر به نظر برسید. سعی کنید کمر خود را راست نگه دارید و شکم تان را تو بدهید. (فقط سعی کنید خیلی در اینگونه ژست گرفتن افراط نکنید، قرار نیست کسی را گول بزنید.)
قشنگ ترین لبخندتان را به نمایش بگذارید
بسیاری از ما زمانی که می خواهیم بخندیم، خیلی روی شکل دهان و لب هایمان تمرکز می کنیم. این در حالی است که محققان بر این باورند که خنده چشمان شما خیلی مهمتر از تمرکز بر روی خنده لبان شماست. برای اینکه لبخند طبیعی تری داشته باشید به چیزی که شما را خوشحال می کند، فکر کنید. شاید با توجه به ویژگی های ظاهری که خاصِ خودتان است، بتوانید با لبخندتان تاثیر بیشتری روی مخاطب داشته باشید.
مثلا افرادی که دندان های زیبایی دارند، بهتر است طوری لبخند بزنند که دندان هایشان معلوم باشد و چهره بشاش آنها مخاطب را جذب کند. این در حالی است که لبخندی ملایم چشمان تان را درشت تر و لب هایتان را برجسته تر نشان می دهد.
گرفتن ژست خاصی را برای عکاسی تمرین کنید
اگر واقعا علاقمند هستید که خوش عکس باشید، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که ژست های خود را از قبل تمرین کنید. در زوایای مختلف از بدن، صورت و لبخندتان عکس بیندازید تا زمانی که متوجه شوید در کدام حالت خوش عکس تر هستید. می توانید این کار را مقابل آینه یا با دوربین خودتان انجام دهید. با رعایت این نکات مطمئن باشید در عکس هایتان عالی به نظر خواهید رسید.
از زبانتان استفاده کنید
این یکی از بهترین و عجیب ترین راهکارهای عکس گرفتنه. شاید خنده دار بنظر برسه اما فشار دادن زبان، به سقف دهان موقع لبخند زدن، گردن رو کشیده تر و استخوان فک رو برجسته تر جلوه میده و باعث می شه که غبغب نداشته باشید.
به صورت خود زاویه دهید
غیر از وقتی که عکاسی ماهر از شما عکس می گیره، سعی کنید هیچ وقت با زاویه مستقیم به دوربین نگاه نکنید. چون تنظیم نبودن نور و سایه ها باعث می شه که صورت شما پهن و بزرگ و رنگ پریده بنظر برسه. در عوض کمی زاویه دار بایستید و چانه خود رو، رو به بالا یا پایین بگیرید. و به چیزی بالاتر از خط دیدتون نگاه کنید.
بدن رو انحنا داده و از دست ها استفاده کنید
این یکی از قدیمی ترین ژست های فرش قرمز محسوب میشه. بدنتون رو ۴۵ درجه به عقب انحنا بدید، دستی که به سمت دوربین هست رو به کمر بزنید و یکی از پاها رو به سمت جلو خم کنید، طوری که نوک پای شما به سمت دوربین قرار بگیره. وزن خود رو به روی پای عقب تر بندازید. زدن دست به کمر، از بزرگ بنظر رسیدن بازو جلوگیری می کنه.
پاهای ضربدری
اگر هنگام قدم زدن در خیابان، یک دوست خواست از شما عکس بگیره، راحت ترین کار اینه که پاهاتون رو به صورت ضربدری قرار بدید. این کار باعث می شه که پاهای شما کشیده تر بنظر برسند. بهتره وقت عکس گرفتن، ایستاده باشید تا نشسته، اما اگر خواستید نشسته عکس بگیرید، می تونید از همین روش پاهای ضربدری استفاده کنید تا ژست بهتری داشته باشید.
مثل بقیه افراد داخل کادر نایستید
کلید یک عکس دست جمعی خوب اینه که همه نباید از یک ژست هماهنگ پیروی کنند. چون هر کس ظاهر منحصر به فرد خود رو داره و یک ژست هماهنگ ممکنه برای همه افراد داخل کادر مناسب نباشه.
به دوربین لبخند بزنید
لبخند زدن در عکس خیلی نقش مهمی داره. لبخند زیادی ممکنه جلوه خوبی در عکس نداشته باشه و از طرفی هم اگر لبخند نزنید، عصبانی و بد اخلاق به نظر می رسید. بهترین کار، زدن یک لبخند ساده و طبیعیه که در حالت عادی همیشه به لب دارید.
لبخند زیاد از حد باعث می شه گونه های شما پف کنند و چشمهاتون تغییر حالت بدند و در نتیجه در عکس خوب بنظر نرسید. در عوض یک لبخند طبیعی با دهان کمی باز عکس شما رو خیلی زیباتر می کنه. اما اگر دوست ندارید که دندونهاتون مشخص باشه، سعی کنید با چشمهاتون بخندید.
البته باید به این نکته توجه کنید که وقتی به طور طبیعی لبخند می زنید گوشه چشم هاتون بیشتر از وقتی که یک لبخند ساده رسمی می زنید، چین و چروک می افتند.
ژست های خوب رو تمرین کنید
ممکنه این نکته رو بارها شنیده باشید، ایستادن در عکس نه تنها باعث می شه که قد بلندتر بنظر برسید، بلکه شما رو با اعتماد به نفس و قوی تر جلوه می ده.
موقعیت سنج باشید
این یک قانون کلیه که هر چیزی که به دوربین نزدیکتر باشه، بزرگتر دیده می شه. پس بهتره جایی نه خیلی دور و نه خیلی نزدیک به دوربین در کادر عکس بایستید.
صورت و آرایشتان اهمیت دارد.
به صورت و آرایشتان اهمیت دهید. کارهای زیادی برای بهتر کردن آنچه ذاتی به شما داده شده است میتوانید انجام دهید. اصلاح کردن عیب و ایرادهای عمومی برای عکس خیلی مهم است.
- لکههای پوستتان را بپوشانید. یک نکته بد درمورد عکس این است که چون عکس تصویر یخزده از یک لحظه شما در زمان است، نمیتواند همه ویژگیهای خوب شما را نشان دهد. نکته خوب عکس هم این است که میتوانید خیلی راحت خیلی ایراداتی که دوست ندارید را پنهان کنید. مراقب رنگ آرایشتان باشید: رنگهای آرایش در عکس غلیظتر میشوند. مدلینگ عکس تکنیکها و اصول خاصی دارد که از زیبا دیده شدن در حالت عادی متفاوت است.
- کمتر از برق (شاین) استفاده کنید. خیلی مهم است که در ناحیه بینی و پیشانی از برق استفاده نکنید. این مسئله در روزهای گرم اهمیت بیشتری دارد زیرا حتی سرماییترین ما ممکن است جلوی لنز دوربین کمی عرق کند.
- از آرایش برای پوشاندن قرمزی روی پوست که در عسها بدمنظره میشود، استفاده کنید.
- عکس درواقع شکل یک چیز را ثبت نمیکند بلکه آن را از طرحهای نور و سیاه مشخص میکند. سایه زدن با آرایش (که قوانینی دارد) میتواند یک صورت بدون شکل و نازیبا را زیبا نشان دهد به شرط آنکه بتواند تضاد خوبی با نور و سایه واقعی ایجاد کند.
- برای از بین بردن قرمز شدن چشم در عکسها از تکنیک eye drop در فتوشاپ استفاده کنید. خیره شدن به یک منبع نور برای چند لحظه مردمک چشم شما را کوچکتر کرده و احتمال قرمز افتادن چشم را کمتر میکند (بااینحال به نور خورشید خیره نشوید!). اگر در فرایند عکس گرفتن، کمی آمادهسازی وجود دارد، بهتر است به نور فلش خیره نشوید زیرا مردمکهای بزرگ جذابتر هستند.
- موهایتان را خوب شانه کنید. موهای شل و وارفته یا وز شده در عکس بسیار بد دیده خواهد شد. از طرف دیگر، نباید موها را صاف به پشت سر دماسبی بست یا شانه کرد.