کاربرد پلاگین dehaze یا مه زدا

pelagin dar akasi

وقتی درباره قابلیت جدید DE haze یا “مه‌زدا” در فتوشاپ CC و لایتروم ۶ صحبت می‌کنیم، اغلب اینطور تصور می‌شود که این قابلیت تنها برای عکس‌هایی که در مه و غبار و باران گرفته می‌شود کاربرد دارد (مطمئن نیستم این نام برای DE haze صحیح باشد. این معنی فارسی را خودم برای این پلاگین اختراع کردم!). یک کاربرد پنهان اما بسیار جالب این پلاگین مربوط به عکس‌هایی است که از آسمان شب گرفته می‌شود.یک عکاس نیوزلندی به نام Tom Mackintosh عکس‌هایی را از آسمان شب منتشر کرده که مانند اغلب عکس‌هایی که ما در محیط‌های شهری می‌گیریم، با نورهای پراکنده پوشیده شده است. وجود نورهای پراکنده در آسمان شهر‌ها باعث می‌شود که عکس‌های آسمان شب در این مکان‌ها چندان جالب از کار درنیاید. اون این عکس را با یک دوربین DSLR کانن و یک لنز ۲۴-۷۰mm f/2.8 روی حساسیت ISO 3200 گرفته و زمان نوردهی آن ۲۰ ثانیه طول کشیده است. این عکس خام پیش از ویرایش به این شکل بوده:

بازدید ادامه مطالب با کلیک روی این مطلب

کاربرد پلاگین یا مه زدا

 

 

 

مه زدا در عکاسی
 
او شروع به ویرایش عکس می‌کند و رنگ و نور و نویز تصویر را براساس ویرایش استانداردی که پیشتر انجام می‌داد تغییر می‌دهد و به این عکس می‌رسد:
 
Application plug-in Photos
 
همانطور که می‌بینید نتیجه عکس چندان هم بد نیست. در تصویر گرفته شده کهکشان راه شیری نسبتا مشخص است و رنگ‌ها زیباتر دیده می‌شوند. اما این نتیجه‌ای است که پس از افزایش مقدار متغیر DE haze به +۷۴ روی داده است:
 
Application plug-in for Photoshop
 
همانطور که می‌بینید نتیجه عکس حیرت‌آور است.
بد نیست شما هم زودتر نسخه جدید فتوشاپ را تهیه کرده و این پلاگین را روی عکس‌های آسمان تهران امتحان کنید. مطمئنا عکسی که از آسمان تهران حاصل می‌شود، شباهتی به عکس‌هایی که تابحال دیده‌اید نخواهد داشت.
 
May use debugger in Photoshop
 
لاگین ابزار جانبی فتوشاپ است و برای یک طراح حرفه ای پلاگین بسیار مهم است و نقش تاثیر گذاری دارد . اما خود پلاگین چیست؟ پلاگین ها ابزارهای جانبی هستند که شرکت سازنده نرم افزار مثلا فتوشاپ به کاربران داده تا اونها هم بتونند در زمینه بهبود و گسترش دادن کار برنامه فعالیت داشته باشند و معمولا همه برنامه هایی که چیزی رو تولید میکنند این خاصیت رو در برنامه گنجاندند. پس هر شرکت و یا هر کسی میتونه برای برنامه مورد نظر مثل فتوشاپ پلاگین بسازه و اصولا کارهای یک پلاگین در محدوده کارکرد اون برنامه هست ولی هر پلاگین برای خودش مراحل نصب و کارکرد های جداگانه ای داره و همین طور که خیلی از نرم افزارها در انجام دادن کارهای مشخصی با هم تفاوت های چشم گیری دارند پلاگین ها و هم شامل همین مبحث هستند
پلاگین ها در فتوشاپ چی کار میکنند؟
 
استفاده از پلاگین درعکاسی
 
اعمال افکتها و تنظیمات از پیش تعیین شده بر روی یک طرح با پلاگین ها انجام میشه و کارش با اکشن ها تا حدودی البته یکی هستش و بحث این که اکشن ها در فتوشاپ چه کار میکنند دیگه در اینجا نمیشه صحبت کرد و قضیه مفصلی دارند مثلا اگه شما بخواهید یک افکت رو روی عکستون و یا نوشتتون و یا هر طرحی که در فتوشاپ میتونید باز کنید رو با دست انجام بدید یا اصلا همچین کاری رو نمیشه انجام داد (چون بعضی از کارهای پلاگین ها رو با هیچ ترفندی بجز با ***** ها و پلاگینها نمیشه در فتوشاپ اجرا کرد) و یا اینکه برای انجام دادن اون کار اولا نیاز به دانش کافی برای اون کار دارید و ثانیا وقت خیلی زیادی میخواد در حالی که پلاگین ها و ***** ها در عرض چند ثانیه میتونند اون افکت و اون خواسته شما رو بر روی اون طرح ایجاد کنند که اکثرا هم شامل تنظیمات خاص خودش هست این کار اصلی پلاگین ها بود.
طریقه نصب پلاگینها؟
در کل برای نصب پلا گین در فتوشاپ اصولا همه اونها یا خود به خود در شاخه Plug-Ins نصب میشند و یا باید در هنگام بار گزاری اون پلاگین اون رو به این شاخه که واقع در شاخه فتوشاپ و در پوشه پلاگینز هستند راهنمایی و سوق داد حالا بعضی از پلاگین ها فقط مراحل نصب رو طی میکنند و هیچ سوالی هم از ما برای نصبشان نمیپرسند که این هم راه داره و باید در پوشه ای که برنامه نصب شده رفت و درhونجا فایلی رو که با فرمت (۸bf.) هست رو در همان شاخه پلاگین که بالا ذکر شد کپی و پیست کرد و به نظر من اگر کسی زیادی به پلاگینها عادت کرده و از اونها استفاده مکرر داره و چندین پلاگین هم در اون پوشه نصب داره در همون پوشه پلاگین یک پوشه مجزا درست کنه و از این به بعد برای هر پلاگینی که نصب میکنه یک پوشه درست کنه و اون رو در اون پوشه بریزه که اگر هر مشکلی هم برای برنامه فتوشاپش پیش بیاد بتونه به راحتی با حذف یا درست کردن و اون پوشه دوباره برنامه رو به حالت اولیه برگردونه بعضی وقتها هم پلاگین ها به خوبی روی برنامه فتوشاپ نصب نمیشند یعنی هنگام بالا اومدن برنامه فتوشاپ برنامه در هنگام مرور کردن و خواندن تمام ابزار ها یک error میده که باید ببینید چه فایلی از اون پلاگین کم داره که باید در پوشه خود برنامه و یا اصلا در خود ویندوزتون بگردید و سرچ کنید و اون فایل مورد نظر رو پیدا کرده و در پوشه خود برنامه فتوشاپ (نه پوشه پلاگین ) کپی و پیست کنید چون من خودم چندین پلاگین دارم که در هنگام نصبشون به همچین مشکلی برخوردم و تا اونجا که یادم میاد یک فایل dll کم داشت و اون رو از خود برنامه پیدا و در پوشه خود فتوشاپ کپی کردم و مشکل حل شد
نحوه اجرای یک پلاگین؟
برای این کار بعد از اینکه برنامه فتوشاپ اجرا شد و عکس و یا طرحمون رو در فتوشاپ احضار کردیم در سر برگ Filter میتونید هر پلاگینی رو که نصب کردید رو پیدا کنید و معمولا برای ریجستر کردن پلاگین ها هم باید از این قسمت وارد شد و هنگامی میخواهید اون پلاگین رو به محیط کار فرا بخوانید از شما برای ریجستر کردن میپرسه که باید همون جا ریجستر کنید.
 
پلاگین و تبدیل عکس به صورت دلخواه
برای دانلود فایل این مطلببه صورت PDF روی لینک زیر کلیک کنید
 
Click This andisheh no.gif (125×70)