Healing brush چیست و کاربرد آن

با ابزار healing brushبازسازی قسمتی از تصویر با استفاده از نمونه برداری از یکسل های نزدیک آن قسمت امکان پذیر است .این ابزار ، همانند ابزار Cloneعمل می کند با این تفاوت که عمل Texture، روشن کردن و سایه دار کردن پیکسل های نمونه بازسازی شده از تصویر همانند سایر قسمت های تصویر به نظر خواهد رسید .

 برای بکار گیری ابزار healing brush  به صورت زیر عمل نمایید :

 

کاربرد healing brush

بازدید ادامه مطالب با کلیک روی این مطلب

Healing brush چیست و کاربرد آن

 

 
۱. ابتدا healing brush را از جعبه ابزار انتخاب نمایید .
۲.از طریق نوار Option قلم موی مورد نظر را تنظیم کنید .(در تصویر زیر مشخص شده است )
۳. نوع آمیختگی رنگ را از فهرست کشویی Mode و از نوار option انتخاب نمایید .
۴. برای بازسازی ار روی پیکسل های تصویر جاری گزینه Sampled را انتخاب کنید و برای جیگذاری پیکسل ها با یک طرح ، گزینه Pattern را انتخاب نمایید.
۵.گزینه Align را بسته به کارتان انتخاب کنید. به توضیح آن در ابزار Clone مراجعه نمایید . 
۶. برای نمونه برداری از محلی از تصویر ، برای بازسازی قسمت معیوب از تصویر و در حالت Sampled کلید Alt را پائین نگاه داشته و در قسمتی از نزدیک محل معیوب کلیک نمایید .
۷. بر روی تصویر درگ نمایید
 
 
استفاده از ابزار Spot Healing Brush
ابزار Spot Healing Brush شبیه Healing Brush عمل می کند . با این تفاوت که این ابزار نیاز به نمونه برداری از اطراف تصویر توسط کلید Alt ندارد و اتوماتیک از اطراف نقطه ای که نقص دارد نمونه برداری می کند . این ابزار یکی از سه ابزار ویژه ی روتوش عکس در فتوشاپ است ( دو تای دیگر Standard Healing Brush و Patch Tool هستند) که برای اولین بار در فتوشاپ CS2 معرفی شد.اساس کار هر سه ابزار ذکر شده جایگزینی پیکسل های نقاط مختلف عکس است. به عنوان مثال پیکسل هایی را از بخش های سالم برداشته و روی بخش های تخریب شده قرار می دهد و به این ترتیب ناحیه ی آسیب دیده را ترمیم می کند. هر دو ابزار Standard Healing Brush و Patch Tool به ما اجازه می دهند تا پیکسل های سالم را از جای مناسب عکس برداریم و روی ناحیه ی معیوب بکشیم اما تفاوت Spot Healing Brush در این است که اصلا نیازی به انتخاب پیکسل سالم ندارد بلکه کافی است فقط روی نواحی معیوب کلیک کنید آنگاه به طرز معجزه آسایی آن ناحیه را برای شما ترمیم می کند. Spot Healing Brush در واقع به صورت اتوماتیک از پیکسل های مجاور برای روتوش استفاده می کند. این ابزار وسیله مناسبی برای از بین بردن جوش ها و زخم های صورت و همچنین گرد و غبار از روی عکس است.
انجام خیلی سریعتر عملیات توسط کلیدهای میانبر
Spot Healing Brush به اندازه ی کافی سریع هست اما ما می خواهیم کار را باز هم سریعتر کنیم. برای بزرگ کردن تصویر کلیدهای Ctrl+Space نگه دارید و روی نقطه مورد نظر کلیک کنید همچنین برای کوچک کردن تصویر کلیدهای Alt+Space را نگه داشته و روی نقطه مورد نظر کلیک کنید. برای حرکت درون تصویر یا Pan کردن Space را نگه داشت و روی عکس کلیک را نگه داشته و ماوس را به جهت مورد نظر بکشید. همچنین نیاز دارید سایز براش را هم تعیین کنید. همیشه سعی کنید سایز براش کمی بزرگتر از ناحیه ی مورد نظر باشد. برای تغییر سریع سایز براش از دکمه های ] و [ روی صفحه کلید استفاده کنید.  در این آموزش می خواهیم جوش های صورت دختر در عکس زیر را با Spot Healing Brush روتوش کنیم.
 
Spot Healing Brush
 
مرحله ۱: اضافه کردن یک لایه ی خالی
وقتی عکس را در فتوشاپ باز می کنیم در پنل لایه ها درون لایه ی Background قرار می کیرد.
 
نرم افزار هلینگ براش
 
ما قصد روتوش عکس را داریم اما در عین حال می خواهیم عکس اصلی دست نخورده باقی بماند بنابراین یک لایه ی جدید خالی روی لایه ی قبلی ایجاد می کنیم و کارهای روتوش را در این لایه انجام می دهیم. روی New Layer در قسمت پایین پنل لایه ها کلیک کنید:
 
Standard Healing Brush tool
 
مرحله ۲: تغییر نام لایه ی جدید
فتوشاپ نام لایه ی جدیدی که ایجاد کردیم را Layer 1 می گذارد ولی این نام برای کار ما مناسب نیست بنابراین روی آن دبل کلیک کرده و spot healing را درون آن بنویسید. انتخاب نام های با معنی به ما کمک می کند وقتی تعداد لایه ها زیاد شد گیج نشویم. در نهایت کلید Enter را زده تا نام ثبت شود.
 
هلینگ براش درعکاسی
 
مرحله ۳: انتخاب ابزار Spot Healing Brush
از جعبه ابزار Spot Healing Brush را انتخاب کنید. همانطور می بینید با چند ابزار دیگر هم گروه است. اگر ابزار دیگری به جای Spot Healing Brush در حالت انتخاب است روی مثلث مشکی کنار آن چند لحظه کلیک ماوس را نگه دارید تا دیگر ابزارها نمایش داده شود و سپس Spot Healing Brush را انتخاب کنید:
 
Photo restoration by Healing Brush
 
مرحله ۴: انتخاب آپشن Sample All Layers
در حالت پیش فرض Spot Healing Brush فقط روی لایه ای که در حالت انتخاب شده است کار می کند و این برای ما که لایه ای خالی روی آن ایجاد کرده ایم مشکل ایجاد می کند زیرا در لایه ی خالی چیزی وجود ندارد که رتوش کنیم. ما باید به فتوشاپ بگوییم روی لایه ی زیری لایه ی جدید کار کند برای همین از نوار آپشن ها در بالای صفحه گزینه ی Sample All Layers را فعال می کنیم:
 
All About Healing Brush
 
مرحله ۵: انتخاب گزینه ی Content-Aware
اگر از فتوشاپ ورژن CS5 یا جدیدتر استفاده می کنید مطمئن شوید که در نوار آپشن ها گزینه ی Content-Aware انتخاب شده باشد. این ویژگی جدیدی است که در فتوشاپ CS5 اضافه شده است و به Spot Healing Brush کمک می کند هوشمندتر عمل کند. اگر فتوشاپ شما CS4 یا قدیمی تر است گزینه ی Proximity Match را انتخاب کنید:
 
Healing brush and style it work
 
مرحله ۶: روی جوش ها کلیک کنید تا ترمیم شوند
با انتخاب Spot Healing Brush و انتخاب گزینه های Sample All Layers و Content-Aware (یا Proximity Match) تنها کاری که نیاز است انجام دهیم کلیک روی جوش های صورت است تا به طور خودکار ترمیم شوند. با استفاده از کلید های ] و [ اندازه ی براش را طوری تنظیم کنید که از جوش مورد نظر بزرگتر شود سپس روی آن کلیک کنید تا ترمیم شود:
 
Application Healing Brush in Photoshop and Photos
 
من روی جوش عکس بالا کلیک می کنم که به صورت زیر اصلاح می شود:
 
Healing Brush for photo
 
گاهی ممکن است روتوش درست انجام نشود در این مواقع Ctrl+Z را زده و دوباره کار را تکرار کنید:
 
the photo with Healing Brush
 
حال به سراغ قسمت چانه می رویم که جوش های بزرگتری دارد:
 
روتوش با هلینگ براش
 
برای روتوش از جوش های کوچکتر شروع می کنم:
 
routhosh with healing brush
 
برای جوش های بزرگتر و وسع تر به جای اینکه اندازه ی براش را بزرگتر کنم از یک اندازه ی متوسط استفاده می کنم و آن را روی ناحیه ی مورد نظر می کشم. همانطور که می بینید به صورت رنگ مشکی نشان داده می شود:
 
How to retouch photos with the Healing Brush
 
با رها کردن ماوس نتیجه به صورت زیر می شود:
 
Practices and photo restoration Healing Brush
 
برای نواحی دیگر چانه هم همین کار را تکرار می کنم:
 
Simple working Healing Brush
 
نتیجه ی روتوش چانه به صورت زیر می شود:
 
رتوش چانه با هلینگ براش
 
تغییر مد براش به Lighten
اگر از Spot Healing Brush برای رفع جوش ها استفاده می کنید بهتر است در نوار آپشن ها Mode را روی Lighten قرار دهید زیرا نتیجه ی بهتری به شما می دهد:
 
How can we work with the Healing Brush
 
با انتخاب Lighten فتوشاپ فقط پیکسل هایی را تغییر می دهد که تیره تر هستند و به دلیل اینکه جوش ها تیره تر هستند باعث می شود بهتر ترمیم شوند.
عکس اصلی ما به صورت زیر بود:
 
فتوشاپ صورت با هلینگ براش
 
نتیجه نهایی به صورت زیر درآمد
 
Use the Healing Brush for Adobe
 
۲ـHealing Brush  : این ابزار نیز همانند ابزار قبلی به منظور رتوش و ترمیم قسمت‌های آسیب دیده تصویر استفاده می‌شود با این تفاوت که در این ابزار باید قبل از استفاده، نمونه قسمت سالمی را که می‌خواهید بخش آسیب دیده تصویر با آن ترمیم شود، با فشار دکمه Alt از صفحه کلید انتخاب سپس با کلیک روی قسمت آسیب دیده آن را ترمیم کنید. ماهیت هر دو ابزار فوق به صورت قلم مو بوده و بعد از انتخاب این ابزارها با کلیک راست ماوس می‌توانید در پنجره تنظیمات قلم مو را مشاهده کنید و اندازه و سختی نوک قلم مو را تغییر دهید یا شکل دلخواهی را به عنوان نوک قلم برای آن تعریف کنید.
 
Healing Brush to fix the face
 
۳ـ Patch Tool : در صورتی که محدوده آسیب دیده گسترده است یا شکل آن به نحوی باشد که با ابزار قلم موی رتوش امکان اصلاح آن نباشد، این ابزار به کار خواهد آمد. به کمک این ابزار می توانید ابتدا محدوده آسیب‌دیده را انتخاب کنید سپس با کلیک در داخل آن محدوده و کشیدن آن روی قسمت سالمی از تصویر، بافت قسمت سالم را روی قسمت آسیب‌دیده منتقل کنید. دقت کنید در این ابزار نیز به صورت هوشمند رنگ قسمت آسیب‌دیده با توجه به رنگ قسمت‌های کناری آن ترمیم می‌شود. در قسمت Option bar این ابزار می توانید چگونگی عملکرد ابزار را تغییر دهید. به این صورت که به جای انتخاب قسمت آسیب دیده و انتقال آن روی قسمت سالم، بخش سالم را انتخاب و آن را به قسمت آسیب دیده منتقل کنید. 
۴ـ Red Eye Tool : آخرین ابزار از این مجموعه است که از آن برای از بین بردن قرمزی چشم که بر اثر بازتاب نور فلاش دوربین به وجود می‌آید، استفاده می شود. برای رفع قرمزی چشم ابتدا تصویر را تا حد ممکن با ابزار ذره‌بین بزرگ کنید تا قسمت قرمز رنگ داخل چشم کاملا مشاهده شود. سپس با انتخاب این ابزار کادری در اطراف قسمت قرمز رنگ ترسیم کنید تا به صورت خودکار، قرمزی آن حذف شود. کلید میانبر این مجموعه ابزارها j است که با فشار دادن آن ابزار فعال این مجموعه انتخاب می‌شود. برای حرکت بین ابزارهای مجموعه نیز می توانید دکمه Shift را همزمان با کلید j فشار دهید.
 
برای دانلود فایل این مطلببه صورت PDF روی لینک زیر کلیک کنید
 
Click This andisheh no.gif (125×70)