سبک های مختلف عکاسی
سبک های مختلف عکاسی
عکاسی مفهومی –Conceptual
همانطور که از نامش پیداست این دسته به آن سبک عکسهایی گفته میشود که عکاس مفهومیکه در ذهن دارد را از طریق عکسِ خود بروز میدهد و سعی در به چالش کشیدن ذهن بیننده دارد.عکاسی مفهومی یک فرم پیشرفته تر از ابراز احساسات هنرمندانه است که عکاسی را در زمره هنرهایی مانند نقاشی ، شعر ، موسیقی و …در می آورد.
عکاسی کوبیسم –Cubism
بازدید ادامه مطالب با کلیک روی این مطلب
سبک های عکاسی
در لغت به معنای مکعب گرایی میباشد و پیکاسو را میتوان از پیشگامانِ این سبک در نقاشی دانست. این سبک حاصلِ نگرش خردگرایانه به جهان هستی است و به نوعی حاصلِ متفاوت دیدن میباشد. در این سبک عکاسی معمولا در نگاه اول یک شلوغیِ گیج کننده به نظر می آید که با دقت میتوان به مقصودِ عکاس از آن عکس پی برد.
عکاسی انتزاعی –Abstract
این عکس با تخیلِ عکاس رابطه مستقیمی دارد و به عبارتی چیزی است که به صورت خالص در طبیعت و جهان بیرون نمیبینیم. عکسی که به نامِ عکس انتزاعی میبینیم ممکن است کاملا خیالی باشد ، یا سوژه در واقعیت وجود داشته باشد اما عکاس با حذف اِلِمانهایِ اضافی یا با کادر بندیِ مخصوص تصویری متفاوت از واقعیت ارائه کند که همانطور که پیش تر گفتم با تخیل و دیدِ عکاس رابطه مستقیمی دارد
عکاسی ماکرو –Macro
عکسهای ماکرو عبارت است از به تصویر کشیدنِ سوژهایی که شاید با چشمِ غیرِ مسلح قادر به دیدن آنها نباشیم. برایِ عکاسیِ ماکرو لنزهای مخصوصی وجود دارند که اجازه زومِ بسیار بالا بر رویِ سوژه را به عکاسی میدهند.
عکاسی معماری –Architecture
این سبک همانطور که از نامِ آن مشخص است شاملِ عکاسی از سازه ها و بناهاست که البته دید و ذوقِ عکاس در ثبتِ عکسها مهمتر از هر چیزی است.
عکاسی صنعتی –Industrial
این سبک عکاسی به معنیِ ثبت عکس از محصولات و خدماتِ یک شخص یا ارگان میباشد که بدون اغراق یا تغییری در اصلِ سوژه ثبت میشود.
عکاسی تبلیغاتی –Commercial
بسیار دیده ام که این سبک را با سبک عکاسی صنعتی اشتباه میگیرند. عکاسی تبلیغاتی یکی از شیوه هایِ مرسومِ بازاریابی است. بدین ترتیب که عکس شاملِ اغراق و بهترین حالتِ یک محصول است و تمرکزِ عکس بر جذبِ مشتری است نه صرفا اطلاع رسانی !
عکاسی فاین آرت –Fine art
به آن عکاسیِ هُنری هم میگوییند. در این سبک عکس هدف انتقالِ دید شخصی و استایل خاص هنرمند به مخاطب است. توضیح درباره این عکس مفصل است و نیاز به یک مقاله ی جداگانه دارد.
عکاسی طبیعت بی جان –Still life
عکاسی استیل لایف ، یعنی عکاسی از اشیاء بی جان و خاموش و یا بی حرکت. این سبک عکاسی نیاز به نورسنجیِ دقیق و کادر بندی و ترکیب بندیِ خلاقانه دارد.
عکاسی پرتره –Portrait
عکاسیِ پرتره به معنیِ عکاسی از چهرهِ انسانهاست. کادر بندی و نورپردازی از مهمترین فاکتورهایِ تاثیرگذار در زمینه عکاسی پرتره است. عکاسی پرتره میتواند ترکیبی از چهره ی سوژه و عکاسیِ فاین آرت باشد. نورپردازیهای مختلف و معروفی برایِ عکاسی پرتره مانند رامبراند ، پروانه ای ، نیم سایه و .. وجود دارند که هر کدام سبک خاصی از نورپردازی محسوب میشوند
عکاسی مـُد –Fashion
این سبک را میتوان تعریفِ دیگری از عکاسیِ تبلیغاتی دانست که محوریت آن مُد و لباس و زیبایی های بصریِ انسان است. عکاسی مد از سبکهایِ پر هزینه میباشد چرا که به تجهیزات و مُدل های حرفه ای و متعلقات آن نیاز دارد. در این سبک عکاسی معمولا از لنزهایِ تِلِه استفاده میشود.
عکاسی حیات وحش Wild life – Nature
همانطور که از نامِ آن پیداست عکاسی از طبیعت و موجوداتِ زنده را عکاسی حیات وحش مینامند.
عکاسی خیابانی –Street
شاید مشکلترین تعریف از سبک ، متعلق به عکاسی خیابانی باشد! این سبک را نمیتوان از بقیه سبکها جدا دانست. اما به طور کل میتوان گفت این سبک عکاسی عبارت است از عکاسی از روزمرگی هایِ جامعه و اتفاقات ریز و درشتی که نظرِ عکاس را به خود جلب کرده است.
عکاسی خبری –Photojournalism
عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم به عکسهایی گفته میشود که پبام و هدف اصلی آنها خبر رسانی است. این عکسها ممکن است بصورت تک عکس یا یک مجوعه عکس منتشر شوند.
عکاسی لند اسکیپ –Landscape
منظور از لنداسکیپ همان عکسبرداری مناظر می باشد که معمولاً با لنزهای واید عکسبرداری می شود. این مناظر میتواند عکاسی از طبیعت یا منظره ای مانند شهر در شب از خارج شهر یا هر منظره چشم نوازِ دیگری باشد.
عکاسی نجومی –Astro
این سبک عکسها بوسیله دوربین یا تلسکوپ گرفته میشوند تا اجرامِ آسمانی بصورت شفاف و نورانی در آسمانِ شب ، یا بصورتِ زوم شده در عکس ثبت شوند. برایِ ثبتِ این عکسها هم باید از علم نجوم و جایگاه صورتهای فلکی سر در بیاورید ، هم شب ها در فواصلِ دور از شهرهایِ بزرگ و به دور از آلودگی هایِ نوری اُتراق کنید و ساعتها به ثبت تعدادِ زیادی عکس بپردازید. عکاسی از رد ستاره ها را میتوان زیرشاخه عکاسیِ نجومی دانست که عموما حاصلِ ترکیبِ تعدادِ زیادی عکس به فواصلِ زمانی کم از یکدیگر است.
برای دانلودفایل این مطلب به صورت PDF روی لینک زیر کلیک کنید
یک دیدگاه بگذارید