نحوه عکاسی از ستارگان چگونه است

نحوه عکاسی از ستارگان چگونه است

عکس از ستارگان

آسمان شب همواره در ذهن بشر به عنوان نماد شکوه و جلال مطرح بوده است. آسمان شب، جادویی، رازآلود و چشم نواز است. تعجبی نیست که با توسعه تکنولوژی عکاسی از اشیا، ما لنزهایمان را به سمت آسمان شب و زیبایی مسحور کننده اش چرخاندیم. با این حال گرفتن عکس های زیبا از آسمان شب، چیزی فراتر از این است که صرفا دوربینتان را بیرون بیاورید. این کار نیازمند انتظار زیاد برای مشاهده ستارگان است و باید طوری عمل کنید که گویی فردایی وجود ندارد. در این حین باید به دشواری های تاریکی شب غلبه کنید و عکس های خاطره انگیزی بگیرید تا سالها مردم درباره آن صحبت کنند.
 
به دنبال بهترین شرایط باشید
بازدید ادامه مطالب با کلیک روی این مطلب
عکاسی از ستارگان

 

 

 

شرایط جوی بر عکاسی شما از ستارگان بسیار تاثیرگذار است. حالت ایده آل آسمانی کاملا تاریک و سیاه، آسمانی صاف و بدون ماه و اندکی ابر، لایه نازکی از اتمسفر و یک پیش زمینه جذاب است. به خاطر داشته باشید عکاسی از آسمان پر ستاره همچنان از زیرمجموعه های عکاسی منظره است.اگر پیش زمینه یک محل مخروبه، بدون کاراکتر و بدون زیبایی بصری باشد، توجه بیننده را از ستارگان دور خواهد کرد، حتی اگر آسمان در عکستان فوق العاده باشد. تعادل در زیبایی آسمان و پیش زمینه از ضروریات کار است.
به همراه داشتن تجهیزات مناسب
به همراه داشتن تجهیزات مناسب در این نوع عکاسی بسیار ضروری است. اگرچه عکاسان بسته به سبک و سلایق خودشان از تجهیزات مختلفی استفاده می کنند، اما لیست زیر نقطه شروع بسیار مناسبی است:
یک دوربین که دارای حداقل ایزوی ۳۲۰۰ که قادر به عکاسی با فرمت RAW باشد.
دیافراگمی بین f/1.8 تا f/3.5
سه پایه
ریموت برای شاتر
هد لامپ فلاش اکسترنال
باتری و کارت حافظه اضافه
 
تجهیزات در عکاسب از ستارگان
 
عکاسی از ستارگان به مثابه منابع نور نقطه ای
این روش، یکی از روش های موجود برای عکاسی از ستارگان در آسمان صاف و تاریک شب است. عکاسی از ستارگان به عنوان منابع نور نقطه ای، عکس های زیبا و خاطره انگیز می آفریند که بیننده به سادگی آنها را فراموش نخواهد کرد.نکته در به کار گیری دیافراگم است. کار را با بازترین دیافراگم موجود که لنزتان اجازه می دهد آغاز کنید. برای این حالت، سرعت شاتر مناسب حدود ۲۰ ثانیه است. اگر بیش از این مقدار را تنظیم کنید، ستارگان تار خواهند شد. برای داشتن نوردهی مناسب، تا جایی که لازم است، ایزو را بالا ببرید.شما باید به نحوه ترکیب بندی هم دقت کنید. عکاسی از ستارگان به عنوان منابع نور نقطه ای در همه شرایط خروجی مناسبی در پی نخواهد داشت. اگر در پیش زمینه تان عناصر جذاب داشته باشید- مانند ردیفی از درختان در شیب یک دره- عکاسی از ستارگان به شکل نقطه ای ایده آل خواهد بود، چرا که به جای منحرف کردن چشم بیننده از پیش زمینه، مکمل آن خواهد بود.
 
عکاسی با ستارگان
 
رد ستارگان
رد ستارگان (star trails) از معمول ترین و ساده ترین انواع عکاسی از ستارگان است. به چه دلیل؟ به این دلیل که شما با چرخش زمین هارمونی و هماهنگی دارید. عکاسی از رد ستارگان چیزی جز ترکیب بندی صحنه (مناظر شهری گزینه های مناسبی هستند)، فوکوس بر روی بی نهایت و تنظیم دوربین روی حالت Bulb نیست.نکته کار در این است که عکاسی را با تکرار و زمان نوردهی کم حدود ۳۰ ثانیه انجام دهید، سپس می توانید چند عکس را در پردازش نهایی با هم ترکیب کنید (انباشتن یا stacking عکس ها). در این روش نویز دیجیتال به حداقل مقدار خود خواهد رسید و فاکتور بی اهمیتی در کارتان خواهد بود.البته برای این کار به یک کارت حافظه خالی با ظرفیت بالا و تعدادی باتری اضافه نیاز خواهید داشت. همچنین منطقی است که برای عکاسی با وقفه های زمانی معین، یک دستگاه جانبی اینتروالومتر (intervalometer) جهت انجام زمان بندی عکس هایتان به همراه داشته باشید تا تعداد و زمان نوردهی عکس هایتان را به راحتی کنترل کنید.قانون آخر که مهترین قانون است: هرگز دوربینتان را قبل از پایان یافتن نوردهی لمس نکنید. (مگر اینکه عکس های غیر ایده آلی بخواهید.
 
عکاسی از رد ستارگان
 
اضافه کردن پیش زمینه
همانطور که پیش تر اشاره کردیم، داشتن پیش زمینه مناسب در عکس های آسمان شب از ضروریات است و جلوه زیبایی به عکستان خواهد داد. عکس هایی که شامل پیش زمینه عالی هستند، همواره چشم نواز تر شناخته می شوند. نکته اینجاست که نباید پیش زمینه حواس مخاطب را از ستارگان منحرف کند و برعکس.هنگامی که پیش زمینه جالبی را در عکستان می آورید، با نورپردازی مناسب آن می توانید کیفیت کلی عکس آسمان شبتان را افزایش دهید. شما می توانید پیش زمینه را بسته به شرایط و موقعیت به روش های مختلفی نورپردازی کنید.می توانید به یک منبع نوری ثابت اتکا کنید. به جهت ایجاد نشدن نقاط بیش از حد نوردهی شده، نور را در حین باز بودن شاتر، در نقاط مختلف صحنه حرکت دهید.گزینه دیگر استفاده از تکنیک HDR (دامنه دینامیک بالا – high dynamic range) است. این کار مستلزم گرفتن چندین عکس، براکت گذاری (bracketing) و یا حتی تغییر زمان نوردهی است. در این حالت باید یک بار نورسنجی را بر اساس پیش زمینه انجام داده و عکاسی کنید و سپس آن را با عکس مناسبی از آسمان ترکیب کنید.
صحبتی کوتاه در مورد ابرها
حضور ابر در آسمان به این معنا نیست که باید بیخیال گرفتن عکس های هیجان انگیزی از ستارگان شوید. ابرها حالت جالبی به عکستان می دهند، به طوریکه باعث می شوند تنها تعداد محدودی از ستارگان در آسمان مشاهده شوند.بدترین حالت برای عکاسی پوشش کامل آسمان توسط ابرها است، اما اگر تعداد اندکی ابر در آسمان وجود داشته باشد و ستارگان در میان آنها قابل مشاهده باشند، حالت زیبایی به وجود خواهد آمد.
شب را مال خود کنید
مزیت دیگر عکاسی از ستارگان در آسمان شب، سکوت و آرامشی است که در حین کار از آن لذت خواهید برد. در این سکوت هیچ صدایی شما را آزار نخواهد داد و می توانید عکس هایی عالی، که خود را برای گرفتن آنها به دقت آماده کرده اید، ثبت کنید. این شرایط حالتی ایده آل برای تمرکز و تمرین بیشتر برای هر چه بهتر کردن عکس هایتان است.همچنین اگر بخواهید می توانید یک فلاسک چای با خود همراه داشته باشید و مدت زمانی را به تماشای آسمان زیبا بنشینید.اگر فکر می‌کنید که این گونه عکاسی بسیار پیچیده و سخت است، باید بگویم که اندکی اشتباه می‌کنید. واقعیت آنست که با داشتن امکانات حداقلی این کار و اندکی گذاشتن وقت، می‌توانید به اندازه وسع خود از ستارگان عکاسی کنید. در این مقاله قصد داریم چند توصیه و ترفند و همچنین کلیاتی درمورد عکاسی از آسمان شب را به شما آموزش دهیم. پس با فرانت همراه باشید.
چی لازم داریم؟
قطعاً امکاناتی برای گرفتن عکس از ستارگان لازم است. اما اینجا چیزهایی را به شما پیشنهاد می‌کنیم که با داشتنشان قطعاً به نتیجه بهتری خواهید رسید:
۱ . دوربین فول فریم؛ برای داشتن گستره حساسیت (ISO) بیشتر
۲ . لنز فیش‌آی؛ برای ثبت پهنه وسیع‌تری از آسمان در عکس
۳ . سه پایه؛ برای ثابت ماندن دوربین در نوردهی‌های طولانی
بدون داشتن این امکانات هم می‌توانید از آسمان شب عکاسی کنید، اما قطعاً در کیفیت کارتان تاثیر خواهد گذاشت. البته بدون سه پایه می‌توان گفت که تقریباً غیرممکن است و با نداشتن لنز فیش آی کمی کار سخت می‌شود، اما با نداشتن دوربین فول فریم می‌توان کنار آمد.
 
لوازم در عکاسی ستارگان
 
تنظیمات دوربین چی باشه؟
عکسی که در بالا می‌بینید با این تنظیمات گرفته شده‌است؛ دیافراگم f/2.8 ، سرعت شاتر ۲۵ ثانیه و حساسیت (ISO) ۱۶۰۰ . تقریباً با این تنظیمات به چنین عکسی دست پیدا خواهید کرد.تذکر : عکس از آسمان شب، درحالی که ماه کامل و یا حتی نیمه ماه در قاب است امکان پذیر نیست. به صورت کلی نباید هیچگونه منبع نوری‌ای قدرتمند‌تر از ستارگان در قاب وجود داشته‌باشند. از سویی دیگر باید در محلی عکاسی کنید که به میزان لازم از شهر فاصله داشته‌باشد. نزدیکی به شهر باعث تاثیر نور آن بر عکس می‌شود که اصطلاحاً به این مساله «آلودگی نوری» می‌گویند.
 
تنظیمات دوربین در عکاسی از ستارگان
 
چرا باید تنظیمات دوربین اینجوری باشه؟
مهم‌ترین قسمت تنظیماتی که گفته شد، سرعت شاتر است که نباید کند‌تر از ۲۵ ثانیه باشد. سرعت کند‌تر باعث ثبت حرکت ستارگان (در اصل گردش زمین) در عکس می‌شود. ثبت حرکت ستارگان در عکس، گونه دیگری از عکاسی است که با این گونه که ما درحال بحث درباره آن هستیم متفاوت است. پس اگر قرار باشد با سرعت شاتری بین ۱۵ تا ۲۵ ثانیه عکاسی کنید، نیاز به جبران کمی نور هستید. بازترین دیافراگمی که با لنزهای فیش‌آی به آن دست خواهید یافت f/2.8 است که در این صورت همچنان نور برای ثبت عکس شما کافی نخواهد بود. اینجاست که پای حساسیت (ISO) به بحث باز می‌شود، تا به نوردهی عکس کمک کند. با داشتن  دوربین فول فریمی مانند Canon 5D MK III یا Nikon D800 ، به راحتی می‌توانید حساسیت دوربین را تا ۲۰۰۰ بالا ببرید و اثر آنچنانی‌ای از نویز در عکس نبینید. در ادامه بحث نحوه کم کردن نویز در لایت روم را آموزش می‌دهیم.
 
تنظیمات دوربین برای عکاسی ستارگان
 
ویرایش عکس در لایت‌روم
من همیشه عکس‌هایم را در لایت‌روم به صورت گسترده‌ای ویرایش و روتوش می‌کنم. من معمولاً بیش از یک پله نوردهی را در لایت‌روم افزایش داده و از کاهنده نویز (Noise Reduction) برای از بین بردن نویزهای رنگی ناخواسته که هنگام استفاده از مقادیر حساسیت بالا ایجاد می‌شود استفاده می‌کنم. عکسی که در زیر می‌بینید یکی از عکس‌هایی است که آن را پس از ثبت توسط لایت‌روم ویرایش کرده‌ام.
 
ویرایش عکس ستارگان
 
و حالا تنظیماتی که در لایت رم برای ویرایش این عکس به‌کار گرفته‌ام می‌بینید.
 
تنظیمات ویژه در عکاسی ستارگان
 
۱ . در قسمت اول می‌بینید که مقادیر سفیدی (whites) را به میزان +۴۶ افزایش داده‌ و مقادیر سیاهی (blacks) را به -۵۲ کاهش داده‌ام. من قصد داشتم که بین درخشش ستارگانو تاریکی آسمان کنتراست شدیدی ایجاد شود و این کار برای رسیدن به این هدف بهترین روش است. بالا بردن مقدار وضوح (clarity) به میزان +۵۵ نیز به همین دلیل است. از طرفی میزان غلظت رنگ‌ (saturation) را نیز افزایش داده‌ام تا رنگ ستارگان به بهترین شکل خود نمایش داده شود.
۲ . در قسمت دوم می‌بینیند که اندکی وضوح عکس را از طریق پنل sharpening افزایش داده‌ام تا ستارگان برجسته‌تر به‌نظر بیایند. از طرف دیگر از پنل کاهنده نویز (Noise Reduction) استفاده کرده‌ام تا نویزهایی که به دلیل بالا ببردن وضوح ایجاد شده‌اند از بین بروند و به همین دلیل بخش رنگ (color) همین پنل را نیز افزایش داده‌ام.
مثل حرفه‌ای‌ها شو
در این قسمت با معرفی پنل split toning و نحوه کار با اسلایدرهای آن، به شما نشان می‌دهم که چگونه می‌توانید جلوه‌ای جادویی و البته حرفه‌ای به عکس خود ببخشید. در قسمت پایینی آسمان در عکس، ته مایه‌ای فیروزه‌ای رنگ مشاهده می‌کنید که این رنگ با بالا بردن اسلایدر رنگ در قسمت سایه‌ها (Shadows) ایجاد شده‌است.
 
عکس حرفه ای ازستاره ها
 
همچنین می‌توانید با کم و زیاد کردن اسلایدرهای temperature و Hue تاثیرات رنگی متفاوت و جذابی بر روی عکس خود بگذارید. در نمونه پایین تاثیر سه روش اعمال temperature و Hue را بر روی عکس مشاهده می‌کنید.
 
عکاس حرفه ای ستارگان
 
نکته دیگری که می‌خواهم بگویم این است که ستارگان و آسمان شب را به عنوان زمینه عکس خود قرار دهید و درپیش‌زمینه و یا اطراف قاب از درخت، کوه، خانه و یا هر آبجکت دیگری استفاده کنید. این باعث ایجاد جلوه‌ای جذاب‌تر در عکس شما شده و آسمان را ملموس‌تر جلوه می‌دهد.
 
عکس ویژه از ستارگان
 
پیشنهاد میکنم از محل قرارگیری کهکشان راه‌شیری مطلع شوید و سعی کنید کمی آنها را بشناسید. خوشبختانه به لطف اپلیکیشن‌هایی که به راحتی در دسترس هستند، رسیدن به این منظور کار سختی نیست.عکاسی از آسمان شب میتونه یکی از لذت بخش ترین، خاطره انگیزترین و هیجان انگیز ترین تجربه ها باشه و ممکنه برای خیلی ها یه کار سخت و غیر قابل انجام دادن به نظر برسه. اگه یه دوربین DSLR دارین که داره گوشه ی خونه خاک میخوره و تا به حال به غیر از گرفتن سلفی یا عکس های دست جمعی دوستانه کاربرد دیگه ای براتون نداشته، الان وقتشه که دست به کار شین. میخوایم نکات رایج و ساده ای که باید برای عکاسی از ستاره ها رعایت کنین رو با هم یاد بگیریم، تا ما هم بتونیم عکس های با کیفیت و حرفه ای از زیبایی های دنیای شب ثبت کنیم.
توی این مطلب، تنظیمات عمومی برای دوربین های DSLR به منظور عکاسی از ستاره ها رو ذکر کردیم. این تنظیمات بر اساس دوربین کنون ۷۰۰ دی تعیین شدند، اما برای دوربین های دیگه هم با کمی بالا و پایین شدن منطبق هست. نکات ساده و ابتدایی برای عکاسی از ستاره ها در شب رو با هم یاد بگیریم. به عنوان مثال تنظیمات زیر برای دوربین کنون ۷۰۰ دی مناسبه:
لنز: زیگما۱۰-۲۰mmf/4-5.6سوپرواید
دیافراگم: f/4.0
فوکوس: بینهایت
ایزو: ۲۰۰
اکسپوزر: ۳۰ثانیه
دیافراگم:
برای عکاسی از ستاره ها به مقدار زیادی از نور ستاره ها احتیاج دارین. برای لنزی با مشخصات بالا دیافراگم f/4.0 واید ترین حالته. طبیعتا برا

یک دیدگاه بگذارید