انواع دوربین های آنالوگ
انواع دوربین های آنالوگ
به طور کلی دوربینهای آنالوگ بر اساس اندازه، نوع عملکرد و سطح استفاده از آنها به چند دسته تقسیم میشوند:
point & shoot
rangefinder
SLR
medium format
large format
دوربین های آنالوگ را به دو گروه کلی می توان تقسیم کرد .
١ – دوربین های فانوسی :
در این دوربین ها ، بدنه یا اتاقک دوربین ، یعنی فاصله ی میان لنز و محل قرار گرفتن فیلم ، از یک فانوس چرمی آکاردئون شکل تشکیل شده است .
٢ – دوربین های بدون فانوس :
در این نوع ، لنز به وسیله ی ابزاری به نام مانت ١ ، به بدنه ی دوربین که از جنس سختی ساخته شده است ، متصل می شود .
بازدید ادامه مطالب با کلیک روی این مطلب
انواع دوربین های آنالوگ
دوربین های آنالوگ را از نظر ساختمان ، با رویکری دیگر نیز می توان به چهار گروه تقسیم کرد :
۱ – view camera ( Plate camera ) دوربین های تخت
۲ – Parallex دوربین های پارالکس
۳ – Twin lens reflexدوربین ها ی انعکاسی دولنزی
۴ – Single lens reflexدوربین ها ی انعکاسی تک لنزی
١ – دوربین های تخت :
این نوع از دوربین ، بیشتر به صورت فانوسی است . دوربین های اولیه و دوربین های حرفه ای که بویژه ، تا پیش از ورود دوربین های دیجیتال به آتلیه ها ، در آن جا ، مورد استفاده قرار می گرفتند ، از این گروه بودند . چون در این دوربین ها از فیلم تخت ٢ استفاده می شود ، به دوربین های تخت ، شهرت یافته اند . در این دوربین ها تصویر شئ پس از عبور از لنز ، به طور مستقیم روی صفحه ی ماتی که در پشت دوربین قرار دارد می افتد و برای ثبت تصویر ، مگزین ٣ یا مخزن فیلم ، دقیقا در محل این صفحه قرار می گیرد .
٢ – دوربین های پارلکس :
پارالکس به دوربینی گفته می شود که در آن برای مشاهده ی تصویر و گرفتن عکس از دو عدسی متفاوت استفاده می شود و به این ترتیب ، آن چه ما در منظره یاب دوربین می بینیم ، با آن چه بر روی فیلم ثبت می شود ، قدری با هم اختلاف زاویه دارند . در برخی از این دوربین ها از ویزورهای رنج فایندر۴ ( محدوده یاب ) استفاده شده است . که تصویر حاصل از هر دو لنز یک دوربین پارالکس را بر روی صفحه ی منظره یاب می تاباند ، هر گاه این دو تصویر بر هم منطبق شوند ، گویای درستی فاصله ی دوربین تا موضوع می باشد .
٣ – دوربین های انعکاسی دولنزی :
به طور کلی به دوربینی انعکاسی گفته می شود که نور برای رسیدن به منظره یاب آن بایستی توسط آینه ای با زاویه ی ۴۵ درجه ، شکستی معادل ٩٠ درجه پیدا کند . اساس کار دوربین انعکاسی دولنزی به کار گرفتن دو لنز موازی یکسان است ، که دارای زاویه ی دید بسیار نزدیک به هم می باشند . لنزی که در پایین قرار گرفته است ، دارای شاتر ، دیافراگم ، حلقه ی فوکوس ، اتصالات همزمان سازی فلاش و تایمر می باشد . این لنز نور مورد نیاز تصویر ما را در هنگام چکاندن دکمه ی شاتر به فیلم خام می رساند . لنزی که در بالا قرار گرفته ، فقط دارای حلقه ی فوکوس است و این حلقه یا حلقه ی فوکوس لنز پایین به هم قفل شده اند ، بنابراین پیچاندن حلقه ی فوکوس یک لنز ، به طور خودکار حلقه ی لنز دیگر را نیز به حرکت در آورده و هر دو را همزمان و با انطباق کامل تنظیم می کند . منظره یاب این نوع دوربین در قسمت بالای آن قرار گرفته است و عکاس ناچار است دوربین را به شکلی در دست بگیرد و یا آن که بر روی سه پایه قرار دهد که بتواند از بالا به آن نگاه کند . نور پس از عبور از لنز به آینه ای با زاویه ی ۴۵ درجه ، در پشت لنز بالایی قرار گرفته است ، برخورد کرده و به میزان ٩٠ درجه منحرف می شود . به این ترتیب تصویر بر روی شیشه ی مات منظره یاب که در قسمت بالای دوربین قرار دارد ، تشکیل می شود . مزیت این دوربین بر یک دوربین پارالکس این است که می توان وضوح عکس را به کمک تصویر تشکیل شده بر روی صفحه مات تنظیم نموده و درستی فاصله ی موضوع تا دوربین را تشخیص داد ، زیرا هر دو لنز این دوربین دارای فاصله ی کانونی برابر بوده و تصویر تقریبا یکسانی دارند .
۴ – دوربین های انعکاسی تک لنز :
در این دوربین با بکار گرفتن یک مکانیزم ساده ولی ابتکارآمیز ، وظیفه ی تامین نور مورد نیاز برای نوردهی فیلم خام و منظره یاب به عهده ی یک لنز گذاشته شده است . تصویر مورد نیاز منظره یاب در این دوربین نیز بوسیله ی شکست ٩٠ درجه ای نور موضوع با یک آینه ی ۴۵ درجه تامین می شود ، با این تفاوت که این آینه در برابر همان لنزی قرار دارد که نور فیلم را نیز فراهم می آورد و به محض چکاندن دکمه ی شاتر این آینه از مقابل لنز کنار می رود و اجازه می دهد نور به فیلم بتابد . در مدتی که فیلم نور می خورد ، آینه ی از زیر به صفحه ی مات چسبیده است و بلافاصله با بسته شدن شاتر به طور خودکار به جای خود باز می گردد . در نمونه های پیشرفته ی این دوربین تطابق میان تصویر منظره یاب و آن چه بر روی فیلم ثبت می شود در حدود ٩٨ درصد است . نکته ی دیگر این که در این دوربین ها در بالای صفحه ی مات منشوری قرار دارد که مانند پریسکوپ عمل کرده و تصویر را به سمت چشمی دوربین که در پشت آن قرار دارد منحرف می کند . در واقع نور در دومرحله شکسته می شود ، بار اول توسط آینه به سمت بالا تا روی صفحه ی مات بیفتد و بار دیگر به وسیله ی منشور تا در چشمی پشت دوربین دیده شود . هنگام عکس گرفتن چشمی بدلیل مسدود شدن بوسیله ی آینه تیره می شود و این نشانه ی خوبی است برای عکاس ، که پس از چکاندن دکمه ی شاتر مادامی که چشمی تیره است ، دریچه ی دوربین باز بوده ، فیلم در حال نور خوردن است و در نتیجه دوربین به هیچ وجه نباید تکان بخورد .
از نظر نوع فیلم دوربین های آنالوگ به سه بخش اصلی زیر تقسیم می شوند:
دوربین های ۳۵ میلی متری که از ابتدا برای فیلم برداری ساخته شده بودند و در حاشیه آنها سوراخ های منظمی وجود دارد.عرض فیلم آنها برابر با ۳۵ میلی متر و اندازه تصاویر گرفته شده نیز برابر با ۳۶×۲۴ می باشد.فیلم این نوع دوربین ها که فیلم ۱۳۵ نامیده می شود در یک کاست قرار دارد و پس از عکاسی باید آن را جمع کرده و درون کاست قرار داد تا نور به آن نرسد و با هر حلقه این نوع فیلم می توان ۲۴ یا ۳۶ عکس گرفت.
>2- دوربین های ۶×۶ سانتی متری که عرض فیلم های آنها ۶ سانتی متر می باشد همراه با حفاظتی از نوار کاغذی سیاه روی قرقره پیچانده می شوند و هر حلقه می تواند ۱۲ عکس بگیرد که این نوع فیلم ۱۲۰ نامیده می شود و نوع دیگری از این فیلم ها نیز قابلیت ثبت ۲۴ عکس را دارند و آنها فیلم ۲۲۰ نامیده می شود. دوربین های ۱۲×۹ و بزرگتر که فیلم های آن به صورت نواری نیستند بلکه برای هر عکس یک قطعه فیلم بریده می شود که این فیلم ها را با نام فیلم تخت می شناسند.
از نظر نوع دیدن سوژه دوربین ها به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
دوربین های ساده که تصویر به صورت مستقیم و بدون هیچ انعکاسی دیده می شود.
دوربین های رفلکسی یا انعکاسی که در آنها تصاویر پس از برخورد با آینه ای که در پشت عدسی قرار دارد روی یک شیشه مات می افتد و عکاس می تواند کادر مورد نظر خود را انتخاب نماید.این دوربین ها خودشان شامل دو نوع زیر می باشند:
دوربین های رفلکسی با دو عدسى که در این دوربین ها بدنه از دو اتاقک کاملاً مجزا تشکیل شده و هر یک داراى عدسى مجزا ولى مشابهى هستند یکى براى انعکاس تصویر بر روى شیشهٔ مات و دیگرى براى گرفتن عکس. دوربین های رفلکسی تک عدسى که در این نوع دوربین ها هر دو عمل با یک عدسی انجام مىگیرد و این نوع بیشتر در دوربین های ۳۵ میلی متری به کار برده می شود و عدسی آنها قابل تعویض می باشند.در حال حاظر بیشتر دوربین هایی که ساخته می شوند از این نوع هستند
برای دانلود فایل این مطلب به صورت PDF روی لینک زیر کلیک کنید