انواع روش های تبلیغاتی روز دنیا
در عصر امروز تبلیغات دیگر به تبلیغات تلویزیونی و روزنامه ای محدود نمیشود. اکنون و در دنیای امروز روشهای نوینی برای تبلیغات مورد استفاده قرار میگیرد که نگاهی به این روشهای مدرن در ایجاد دیدی گسترده نسبت به این مقوله میتواند بسیار مفید باشد و ایدههای کارآمدی را در ذهن فعالان این حوزه ایجاد کند.امروزه تبلیغات و بازاریابی بخشی ضروری از دنیای تجارت را تشکیل میدهد. اگر محصولی خوب یا خدماتی مفید و کارآمد در اختیار داشته باشید، باید از هنر چگونگی فروختن آن نیز برخوردار باشید. البته با این وجود هنوز هم آژانسهایی هستند که برای تبلیغات محصولات خود از روشهای قدیمی و سنتی استفاده میکنند اما از سوی دیگر بازیگران پیشرویی در این بازار وجود دارند که به استفاده از روشهای جدید و مدرن تبلیغات علاقه مند شده اند. آژانسهای تبلیغاتی زیادی وجود دارند که که استفاده از این روشهای مدرن را در دستور کار تبلیغاتی خود قرار داده اند و از ایدههایی که واقعا جدید و مبتکرانه هستند در تبلیغات خود استفاده می کنند. تبلیغات روزنامهای و آگهیهای تبلیغاتی ورقهای دیگر کارآیی ندارند.اشخاصی که هنوز به تبلیغات روزنامه ای، تلویزیونی یا رادیویی امیدوار هستند و گمان می کنند که این تبلیغات میتواند در فروش محصولات و خدمات آنها مفید بوده و در این امر نقش مثبتی دارد باید در دوره های جدیدی که روشهای جدید و ایدههای جدید تبلیغات را آموزش میدهد شرکت کنند. در این مقاله سعی بر این است که به طور مختصر این روش های تبلیغاتی مدرن به مخاطبان ارائه شده و به آنها شناسانده شود.
بازدید ادامه مطالب با کلیک روی این مطلب
انواع روش های تبلیغاتی روز دنیا
تکنیک های تبلیغاتی؛ ابزارهایی نوین برای رونق شرکتها
تکنیکهای تبلیغاتی متفاوت و متنوعی وجود دارد که اکنون برای تبلیغات محصولات و خدمات مورد استفاده قرار میگیرد. البته در این مقاله برخی از جدیدترین و داغ ترین گرایشهای تبلیغاتی که به شهرت بسیاری در جهان دست پیدا کردهاند به مخاطبان ارائه میشود چرا که همه اکنون به دنبال روشهای انگیزشی جدیدی هستند که بتوانند از آنها استفاده کنند. بسیاری از روش های تبلیغاتی جدید نتیجه ظهور اینترنت و برخی دیگر تنها ایدههایی ناب و اصیل هستند که تبلیغات رسانه ای فعلی را به روش هایی بسیار جذاب و برجسته تبدیل کردهاند. تبلیغات اینترنتی مفهوم گسترده ای است و انواع متفاوتی را در بر میگیرد. برخی از این روش های تبلیغاتی اینترنتی اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرند. تبلیغات ایمیلی یکی از این روش ها است و
تبلیغات بنری، تبلیغات پیکسلی ، تبلیغات وبلاگی ، تبلیغات کلیدواژه ای و در نهایت تبلیغات موقعیتی نیز نوع دیگری از تبلیغات اینترنتی هستند.
برخی از این روشهای نوین که استفاده از آنها اکنون رواج بیشتری دارد بدین ترتیب هستند:
تبلیغات بنری مبتنی بر وب
همانطور که تبلیغات بیلبوردی پیش از این در جاده ها مورد استفاده قرار میگرفت نوع مشابه این تبلیغات در فضای مبتنی بر وب مطرح است. آیا تا به حال به نوارههای تبلیغاتی که در بالای صفحات وب در حین کار و مطالعه ظاهر می شود دقت کردهاید؟ این نوارهها در حقیقت همان بنرها هستند. بنرهای مبتنی بر وب یا بنرهای وبی معمولا با استفاده از تصاویر و یا برنامه جاوا و یا هر برنامه چندرسانه ای و انیمیشنی دیگر ساخته می شوند. بنرهای وبی معمولا به صفحات وبی لینک میشوند که با محتوای وب سایت های موجود ارتباط دارند.
تبلیغات دسته سیار موسیقی
این نوع تبلیغات مساله خاصی نیست اما یک تکنیک تبلیغاتی پروپاگاندا است که هدف آن متقاعد کردن کاربر است به خرید یک محصول با این ابزار که اشخاص دیگر نیز از این محصولات استفاده می کنند و این کار به نفع صاحب برند است و بنابراین به هر قیمتی که شده او تمایل دارد که این کار را انجام دهد. اجرای این نوع تبلیغات یا همان پروپاگاندا، کاربر و مصرف کننده را وادار می کند که حداقل در مورد خرید محصول مورد تبلیغ اندکی فکر کند و از نظرات دیگران درباره این محصول با اطلاع شود و در انتها خود نیز به یکی از اعضای باند تبلیغ کننده آن محصول تبدیل شود. تبلیغات این گونه ای در حقیقت یک استراتژی است که بر اساس روانشناسی مصرف کننده انجام می شود بنابراین تکنیکی موثر است که می تواند در هر رسانهای چه به صورت چاپ شده، الکترونیک یا پخش گسترده مورد استفاده قرار بگیرد.
تبلیغات تشویقی
تبلیغات تشویقی و ترغیبی عبارت است از استفاده از آیتمهای هدیهای تبلیغاتی یا رویدادهای رسانه ای ترغیبی و تشویقی که به جلب توجه عمومی کمک بسیاری میکند و روشی است موثر برای تبلیغات.توزیع هدایای تبلیغاتی و تشویقی یک تکنیک تبلیغاتی است که میتواند خلاقیت و نوآوریهای بسیاری را داشته باشد و در عین حال بسیار موثر و کارآمد باشد.
قدردانی و پشتیبانی
آیا تا بحال به این موضوع فکر کرده اید که چرا هنرپیشهای مانند کیانا ریوز یک بار در برخی از تبلیغات اجرا شده برای فروش محصولات کورن فلکس شرکت کرد؟ آیا این کار مزیتی برای آن شرکت به حساب می آمده است؟ به وضوح مشخص است که پاسخ به این سوال مثبت است. به طور قطع حمایت و پشتیبانی یک هنرپیشه یا هنرمند معروف می تواند دلیلی کافی برای برخی مشتریان باشد که حتی برای یک بار هم که شده محصول مورد پشتیبانی آن هنرمند یا شخصیت برجسته را امتحان کنند. نوع دیگری از این تکنیک تبلیغاتی مقوله ای است که تبلیغات غیر مستقیم و نهفته نام دارد. این نوع تبلیغات به استفاده از نامهای برندها یا محصولات واقعی در فیلم ها یا سریالها و برنامههای تلویزیونی می پردازد و به طور غیر مستقیم آن محصولات و برند ها را تبلیغ می کند.
تبلیغات پوششی و جایگزین
برخی قوانین ملی کشورهای مختلف تبلیغ محصولات مخدر مانند خوردنیهای الکلی و یا دخانیات را ممنوع کردهاند. به همین سبب بسیاری از
برندهای پوششی به وجود آمدند که با تکنیکی خاص تنها به تبلیغ و ترویج نام برندی پوششی می پردازند که به نوعی یادآور محصولات برندی است که تبلیغ آنها ممنوع اعلام شده است.
تبلیغات پیکسلی
تبلیغات پیکسلی نوع جدیدی از تبلیغات اینترنتی است که در آن هزینه تبلیغات بر اساس تعداد پیکسلهایی که آن تبلیغات اشغال میکند محاسبه میشود. این نوع تبلیغات از اواخر سال ۲۰۰۵ رونق گرفت و وارد انواع تکنیک های تبلیغاتی شد. در آن سال یک دانشجوی بریتانیایی با نام «الکس تیو» وب سایتی را ایجاد کرده بود و نام آن را «صفحه اصلی میلیون دلاری» گذاشته بود. در این صفحه تبلیغ کنندگان میتوانستند فضای تبلیغاتی را خریداری کنند و بهای این فضا بر اساس پیکسلهای اشغال شده برای آن تبلیغات محاسبه میشد به طوری که برای هر پیکسل یک دلار پرداخت می شد و محدودیت یک میلیون پیکسلی نیز در این فضا وجود داشت. علاوه بر گزینه های مبتنی بر فضا که از سوی وب سایتهای میزبان ارائه میشد گزینه دیگری نیز وجود داشت که در آن از نسخه پیکسلی خودت آن را انجام بده[۱]استفاده شده بود که این اطمینان را ایجاد می کرد که اشخاصی که شناختی از سیستم پیچیده تبلیغات پیکسلی ندارند می توانند در وب سایتهای خود بدون هیچ مشکلی و سردرگمی از این تکنیک استفاده کنند. برخی از پرمصرف ترین و رایج ترین نسخههای پیکسلی DIY نسخه میلیون پیکسل و نسخه تبلیغات پیکسلی GPix است.
تبلیغات موقعیتی
آیا تا بحال به این نکته توجه کردهاید که چگونه گوگل تبیلغاتی را تولید میکند که به دامنه مباحث جستجو شده توسط شما ارتباط دارد؟ یا اینکه اخیرا به تبلیغات گوگلی که درسرویس پست الکترونیک گوگل در کنار ایمیل های شما نمایش داده میشود توجه کردهاید؟ نخستین سرمایهگذاری سایت گوگل در حوزه این نوع تبلیغات که تبلیغات موقعیتی و مبتنی بر موقعیت نامیده می شود با نام حالت تبلیغاتی گوگل انجام شد. تبلیغات موقعیتی یکی از انواع بسیار هدفمند و تخصصی تبلیغات در فضای بازاریابی اینترنتی است که در آن تبلیغات توسط سیستمهای خودکار و مبتنی بر محتوای مشاهده شده توسط یک کاربر خاص انتخاب شده و برای کاربر به نمایش گذاشته میشود. سیستم های خودکار، متن وب سایت مورد مشاهده کاربر را از لحاظ کلیدواژه ها اسکن می کنند و تبلیغاتی را که با محتوای مورد استفاده کاربر هماهنگی داشته باشد را برای کاربر ارسال می کنند. بسیاری از موتورهای جستجو نیز از تبلیغات موقعیتی برای نمایش تبلیغات هماهنگ با محتوای مورد جستجوی کاربر بر روی صفحات نتیجه جستجوی وی استفاده میکنند. پس از آغاز این کار برای اولین بار توسط گوگل سایتها و موتورهای جستجوی دیگری چون یاهو و مایکروسافت نیز این کار را انجام دادند.
تبلیغات کلیدواژهای
تبلیغات کلیدواژهای همان نوع تبلیغاتی است که با نام تبلیغات پولی به ازای هر بار کلیک کردن[۵] یا تبلیغات هزینهای به ازای هر بار فعالیت نیز شناخته میشود. با وجود اینکه یاهو نخستین شرکتی بود که در این نوع تبلیغات سرمایهگذاری کرد اما برنامه تبلیغات کلیدواژهای گوگل پس از آغاز عرضه به محبوبیت بسیار بیشتری دست پیدا کرد. برخی از موتورهای جستجوی مشهوری که این نوع تبلیغات را ارائه میکنند، عبارتند از یاهو!، مرکز تبلیغاتی مایکروسافت، Miva و Look Smart.
تبلیغات وبلاگی
بعضی از اشخاص هنوز هم گمان میکنند که یک
وبلاگ چیزی نیست جز یک ژورنال آنلاین، اما واقعیت اکنون چیز دیگری را نشان میدهد. به علت محبوبیت بسیار زیاد وبلاگها، تبلیغ کنندگان به طور هوشمندانهای از این وبلاگها به عنوان تبلیغاتی کارآمد و ابزارهای بازاریابی استفاده میکنند. وبلاگهای شرکتی روش و ابزاری بسیار عالی برای شرکتهایی هستند که از طریق اینترنت به مشتریان خود دسترسی دارند. وبلاگهای تبلیغاتی اغلب از تکنیکهای بازاریابی موتورهای جستجو استفاده میکنند که دستیابی به نتیجههای بهتر را در فضای وب تضمین میکنند.
تبلیغات حمامی
انتخاب این نام برای نوعی از تبلیغات که شاید چندان مورد توجه فعالان حوزه تبلیغات قرار نگرفته است شاید اندکی تعجب برانگیز باشد. تبلیغات حمامی چیزی نیست جز نصب تبلیغات در فضاهای عمومی تعبیه شده برای استراحت مردم. تحقیقی انجام شد که در آن از یک گروه از مردم که این مکانهای استراحت عمومی را مشاهده میکردند مورد سنجش قرار گرفته بودند و از آنها پرسیده شد که آیا به تبلیغات نصب شده در ان مکانها توجه میکنند یا خیر، و جالب توجه اینکه درصد بالایی از این اشخاص اظهار کرده بودند که این تبلیغات بسیار مورد توجه آنها قرار می گیرد. بدین ترتیب میتوان به این نتیجه گیری رسید که مردمی که در این استراحتگاه ها حتی برای مدتی کوتاه درنگ میکنند مخاطبان هدف بسیار خوبی برای این نوع تبلیغات هستند. البته این نوع تبلیغات هنوز جایگاه خود را در میان تبلیغ کنندگان پیدا نکرده است اما در آینده با پی بردن به مزایای این نوع تبلیغات، به تبلیغاتی بسیار کارآمد و موثر تبدیل خواهد شد.
تبلیغات موبایلی
گرچه دریافت تبلیغات از طریق تلفن همراه می تواند بعضی اوقات بساری آزاردهنده باشد و حالت مزاحمت را به خود بگیرد اما آمار و ارقام منتشر شده نشان دهنده آن است که تبلیغات موبایلی یکی از موثرترین انواع تبلیغات به شما می رود. اغلب اوقات تبلیغ کنندگان به اطلاعاتی حاوی شماره موبایل مشتریان فعلی و بالقوه خود دسترسی دارند یک پیام کوتاه بر روی تلفن همراه به ندرت از سوی مخاطب نادیده گرفته می شود و بنابراین می توان چنین روشی را روش یا ابزار تبلیغات و بازاریابی بسیار موثری به شمار آورد.
تبلیغات از طریق روابط عمومی
حفظ و توسعه روابط عمومی مناسب، ابزار بازاریابی مهمی برای شرکتهایی است که به دنبال حفظ تمایل و علاقمندی کارمندان خود و هم چنین مشتریان خود هستند. این نوع تبلیغات نه تنها راهی برای مطرح کردن شرکت در ملاء عام و اجتماع است بلکه روشی است بسیار عالی برای ایجاد و حفظ تصویر و هویتی ویژه از برند شرکت در دید مخاطبان و مشتریان. بدین ترتیب
روابط عمومی ابزار تبلیغاتی مهمی است که از سوی برخی از شرکت ها برای دستیابی به سرمایه گذاران بهتر ، کارمندان حرفه ای تر و مهمتر از آنها، مشتریان بالقوه و بالفعل مورد استفاده قرار می گیرد.
اهداف و اهمیت تبلیغ :
اهداف تبلیغات را میتوان براساس نیت و غرض از انجام تبلیغات تقسیمبندی کرد به :
۱-آگهی اطلاعدهنده
۲-آگهی متقاعدکننده
۳-آگهی یادآوری کننده
انواع روشهای تبلیغ :
بروشور ، تبلیغات پستی ، پیام از طریق ایمیل ، مجلات ، خبرنامه ، روزنامههای عمده محلی ، روزنامههای کاملاً محلی ، پوسترها و تابلوهای اعلانات ، تبلیغات رادیویی ، بازاریابی از راه دور ، تبلیغات تلویزیونی ، صفحات وب ، راهنمای تلفن مشاغل ، فعالیت تبلیغی از طریق رسانهها (خبرنگاران، گزارشگران و غیره) ، مقالاتی که مینویسید ، پوشه حاوی اطلاعات شغلی ، بیانیههای خبری و ….
تبلیغات نوین
تبلیغات طی گذر زمان تغییرات زیادی داشته و متناسب با پیشرفتهای هر دوره ویژگیهای خاص خود را دارا بوده است. امروزه با پیشرفتهای شگرف در عرصه فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی شاهد به وجود آمدن شکلهای جدیدی از تبلیغات هستیم که طیف متنوعی از اشکال گوناگون تبلیغات را از تبلیغات برروی تابلوهای کامپیوتری گرفته تا تبلیغات از طریق گوشیهای موبایل، تبلیغات اینتراکتیو و تبلیغات در شبکه جهانی اینترنت شامل میشود.
شکلهای نوین تبلیغات
در حال حاضر حجم بالایی از تبلیغات در فناوریهای ارتباطی نوین و به ویژه اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از تابلوها یا صفحات الکترونیکی بزرگ برروی وسایل نقلیه از جمله اتوبوسها نیز از شیوههای جدید تبلیغات محسوب میشوند که در کشورهایی چون ژاپن، آمریکا، هنگ کنگ و… به تبلیغ یا اطلاع رسانی مشغولند. نوع جدید دیگری از تبلیغات ارسال پیام بر روی تلفن همراه است. به دلیل نزدیک بودن و در دسترس بودن همیشگی تلفن همراه در نزد صاحبان آنها، شانس دیدن، و پسندیدن محصولات تبلیغاتی را به شدت بالا میبرد.
تبلیغات زیرحسی یا نامرئی
تبلیغ زیرحسی توسط یک متخصص امور تبلیغات بنام جیمز ویکاری بکار رفت. او هنگام نمایش فیلم اسپارتاکوس در سالن سینما عبارت پاپ کورن بخورید و کوکا بنوشید را با سرعت یک سه هزارم ثانیه، بدون اطلاع قبلی بینندگان روی پرده سینما انداخت. پس از آن ، تماشگران در خلال فیلم تمایل زیادی به پاپ کورن و نوشابه کوکاکولا در خود احساس کردند . در این شیوه ، آگهی دهنده، پیام خود را به گونهای طراحی میکند که از حاشیههای پایین گستره شنوایی و بینایی مخاطبان بهره گیرد تا ضمیر ناخودآگاه آنها را متأثر سازد. بدین منظور از شگردهای مختلف الکترونیکی و کامپیوتری و روان شناختی توأم استفاده میشود. حاشیههای پایین گستره بینایی، شامل تشخیص ناخودآگاه صحنههای نمایشی گذرا در مدت زمان کوتاه است. چشم انسان، صحنههای نمایشی را که مدت زمان آنها کمتر از حدود یک دوازدهم ثانــیه باشد (مثلا یک بیستم ثانیه) نمیتواند تشخیص دهد. در سال ۱۹۷۹ ، در چند فروشگاه زنجیرهای آمریکایی، در نوار موسیقی متداول در فروشگاها، صدای ضبط شده «من دزدی نمی کنم!» را با شدت صوتی کم در هرچند ثانیــه به موسیقی اضافه کردند، به طوری که حس شنوایی خودآگاه آن را دریافت نمیکرد. طبق ادعا، نتیجه این شد که در مدت نه ماه، تعداد سرقتها در فروشگاها به ۳۷ درصد کاهش یافت. حاشیههای پایین گستره شنوایی شدتی، شامل صداهایی با شدت حدود چند دسی بل که در شرایط معمولی شنیده نمیشود؛ و حاشیههای پایین گستره شنوایی بسامدی، شامل صداهای دارای بسامد کمتر از ۲۰ هرتز است . درباره موثر بودن یا موثر نبودن «تبلیغات زیرحسی» اخــتلاف نظر بسیار است. برخی از متخصصان تبلیغات، قاطعانه «تبلیغات زیرحسی» را رد میکنند و برخی دیگر، آن را بسیار موثر میدانند . ماکس ساترلند اینگونه تبلیغات تجاری را شیطنتهای عملیِ کلمات و تصاویر نهفته شده در متن تبلیغات مینامد . همچنین، «تبلیغات زیرحسی»، در برخی از کشورهای صنعتی صراحتاً ممنوع شده است و بالطبع انتشار مطالب علمی و تحقیقی درباره
تکنولوژی آن نیز میتواند ممنوع باشد. اما ممکن است در برخی از متون مبحث روانشناسی ترغیب ، به «تبلیغات زیرحسی» اشارههایی شده باشد . در برخی از کشورها نیز مقرراتی وجود دارد که آن را غیر قانونی میسازد. برای مثال در ایران طبق آئین نامه ساخت آگهیهای رادیوئی و تلویزیونی اداره کل بازرگانی صدا و سیما، تبلیغات نامرئی از طریق رسانههای رادیو و تلویزیونی صدا و سیما ممنوع است.
اصل ۱۵: در آگهیها نباید با استفاده از تمهیدات فنی و یا بکارگیری تصاویر بازرگانی کوتاه و یا شیوه های دیگر، ضمیر ناخودآگاه مخاطب تحت تأثیر قرار گیرد و پیام مورد نظر بدون دادن آگاهی لازم به ببیندگان منتقل شود و اذهان آنان را تحت تأثیر قرار دهد
بهترین روشهای تبلیغ و اثرگذار :
۱-تماماً بر درستی و راستی استوار باشد.
۲-کاملاً یا دستکم تا آنجا که ممکن است، شفاف باشد.
۳-علاوه بر تأمین اعتماد مخاطب، حسن نیت فرستنده پیام را روشن سازد.
۴-بر آگاهی مخاطب، هرچند هم اندک، بیفزاید.
۵-بیان و
شیوه تبلیغ با کاربرد واژههای نوین پذیرفته شده و تعابیر و تصاویر مناسب و مطلوب، جذابیت لازم را پیدا کرده باشد.
۶-پر محتوایی پیام و غنای مضامین و ارزشمند بودن آن را تضمین نماید.
۷-انرژی روانی انسانها را در جهت ترقی و تعالی، جاری سازد و از این راه حرکت تکاملی اجتماع و روند پیشرفت و تعالی فردی و اجتماعی را شتاب بخشد .
تکنولوژی تبلیغ آینده :
بزودی پژوهشگران ژاپنى تبلیغات رسانهاى جدیدى را به نام «باران اطلاعات» به جهان عرضه خواهند کرد. شبکه خبرى بى.بى.سى در آخرین گزارشهاى خود اعلام کرد محققان آزمایشگاه ژاپنى «سایبر سالوشن» تا چند سال دیگر پروژکتورهایى را اختراع میکنند که درنقاطى خاص بارانهاى اطلاعى تولید خواهند کرد. قطرههاى بارانى در اثر برخورد با زمین حرکتهاى مواج تولید میکنند و همچنین اگر مردم وارد این منطقه بارانى شوند میتوانند آگهیها را از طریق قطرههایى که روى دست آنها میافتد، ببینند. به اعتقاد «
یوکوایشى» از پژوهشگران این پروژه، تبلیغاتى که روى دست مصرف کننده ظاهر میشود میتواند او را متقاعد کند که این پیام واقعاً براى او تهیه شده است.
پیشنهادات برای دستگاههای فرهنگی :
با توجه به تاثیرگذاری گسترده نهادهای دینی و تبلیغی ضرورت بازنگری و به روزرسانی فعالیت این نهادها در جامعه امروز ایران بیشتر احساس می شود . همچنین با نگاهی به میزان ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی جامعه میتوان به عملکرد مثبت یا منفی نهادهای تبلیغی و دینی پی برد و مطمئناً زمانی یک نهاد تبلیغی می تواند در جامعه تاثیرگذار باشد که خود شناخت صحیح و دقیقی از آموزههای دینی و مشکلات فرهنگی جامعه داشته باشدبا این توصیف باید گفت در دنیای مدرنی که با محور قرار دادن ارتباطات انسانی سعی در حاشیه قرار دادن ارتباط با خداوند دارد باید تلاش کنیم تا به اصالت خود بازگردیم و اگرچه تاکنون فعالیت های زیادی در جهت تبلیغ و معرفی آموزه های دینی انجام شده است اما ظرفیت های به وجود آمده پس از انقلاب اسلامی قطعاً بیشتر از این مقدار است و باید با بهره گیری از بستر موجود به خوبی برای تبلیغ اسلام از آن استفاده شود و همچنین از نگاه بازرگانی و تجاری به امر تبلیغات دینی که یکی از بزرگترین آفت های اطلاع رسانی است بپرهیزیم . مسئولان باید به گونه ای فعالیت کنند که دین در ذات و بطن زندگی اقشار مختلف مردم جای گرفته و برای عموم نهادینه شود، برای رسیدن به چنین جایگاهی لازم است بطور مستمر و در هر زمانی، مطابق با شرایط روز، تبلیغات و اطلاع رسانی لازم صورت گرفته و فعالیتهای مؤثر به منظور تشریح و تبیین دین صورت گیرد . اگر دین اسلام که دین حق است به شایستگی تبلیغ نشود، افکار و عقاید باطل بر افکار و قلوب انسانها چیره خواهد شد . هر مکتب و مرامی چه حق و چه باطل برای جذب افراد جدید نیاز به تبلیغ و بیان زیبایی های آن مکتب دارد . برای تأثیرگذاری تبلیغات دین مقدس اسلام، باید به جای فعالیتهای تک بعدی و پرداختن به "حدود " اسلام ، به همه ابعاد اسلام با تمامی عرصه های آن توجه شده و علاوه بر "نهی"ها به "امر" ها نیز پرداخته شود . عملکرد غیر حرفه ای در اطلاع رسانی ، عدم استفاده از ادبیات و زبان امروز و تبلیغات مستقیم ، از جمله ضعفها و موانع امروز در ارائه مطلوب تبلیغات دینی است . فعالیت موازی و هم عرض دستگاههای تبلیغی و فرهنگی ، ضعفی دیگر در عرصه تبلیغات و اطلاع رسانی دینی است . در شرایط فعلی و با توجه به فعالیت دستگاههای متعدد تبلیغی و فرهنگی به صورت موازی و هم عرض ، اقدامات گسترده این دستگاهها تأثیرگذاری لازم را در سطح جامعه نداشته است .برای آنکه تبلیغات دینی مؤثر واقع شود ، می بایست برنامه ریزی دقیق و مشخصی در این زمینه وجود داشته و دستگاهها به طور منسجم و یکپارچه عمل کنند تا برآیند فعالیت آنها در سطح جامعه مؤثر واقع شود . ایجاد تنوع در این زمینه یکی از راهکارهای رفع ضعفهای موجود و تقویت فعالیتهای این حوزه است، یکسان سازی و هماهنگی بین دستگاههای مخلتف از دیگر ضرورتها برای اثرگذاری تبلیغات دینی در سطح جامعه است.شیوه ارائه و بیان تبلیغات دینی می بایست با توجه به شرایط روز و مقتضیات زمان بوده و از تجهیزات و امکانات روز
دیدگاه
ویدائو