چگونه از فلو و محو شدن عکس در عکاسی جلوگیری کنیم
چگونه از فلو و محو شدن عکس در عکاسی جلوگیری کنیم
فتوشاپ حاوی تکنیکهای مختلفی برای انجام کارهای متفاوت است. از طرف دیگر از یک ابزار به بینهایت روش میتوان استفاده کرد. به همین دلیل یاد گرفتن فتوشاپ تمام شدنی نیست و پیشرفت در آن همچنان ادامه دارد. محو کردن تصویر در فتوشاپ به روشهای مختلفی انجام میشود. به عنوان مثال هم میتوان از ابزار پاککن استفاده کرد، هم با استفاده از ماسک این کار را انجام داد. در ادامه با آموزش محو کردن دو تصویر در فتوشاپ با استفاده از ماسکها همراه با سایت آموزش فتوشاپ باشید. دو تا تصویری که قرار است به صورت محو شده در هم ترکیب شوند را مشخص کنید. هر دو سند را در فتوشاپ باز کنید و یکی را کپی کنید و به داخل سند دیگری بچسبانید
بازدید ادامه مزالب با کلیک روی این مطلب
فلو و محو شدن عکس
. هر دو تا عکس باید در یک سند باشند، اما در دو لایۀ مجزا قرار گیرند. به این صورت که در زیر مشاهده میکنید:
حالا رنگ پس زمینۀ فتوشاپ را سفید انتخاب کنید. برای این کار میتوانید دکمۀ D صفحه کلید را فشار دهید. سپس روی لایۀ بالایی یک ماسک اعمال نمایید. بدین صورت که با یک بار کلیک روی لایۀ بالایی، آن را انتخاب نمایید و حالا روی دکمۀ Add layer mask از پایین جعبۀ لایهها کلیک نمایید. ماسک ایجاد میگردد.
ماسک لایهای که ایجاد کردید را با یک بار کلیک انتخاب نمایید و یک شیب رنگ (Gradient) را روی آن اعمال کنید. برای این کار ابزار شیب رنگ را ازجعبه ابزار فتوشاپ انتخاب کرده، از نوار تنظیمات بالای نرم افزار فتوشاپ نوع سیاه به سفید را انتخاب کنید. حالا روی سند از چپ به راست ابزار شیب رنگ را بکشید. میبینید که تصویر در آن طرف که رنگ سیاه بود به صورت محو شده در آمد است و عکس زیرین نمایان شده است.
پس از اینکه شیب رنگ را روی ماسک لایۀ بالایی دادید، کار شما این گونه از آب در میآید:
نتیجۀ نهایی کار محو کردن تصویر در فتوشاپ به صورت زیر است. این کار را با هر نوع لایه میتوانید انجام دهید. به همین دلیل این تکنیک در خیلی از مواقع به کارمان میآید.
در فلو فوکوس:
تاکید می کنیم از فوکوس یعنی صورت فوکوس را تغییر دهیم و تصویری دیگری را فوکوس کنیم .هم چنین فلو فوکوس تصویر را آت و فوکوس کرده و شروع به ضبط میکنیم و بعد به فوکوس آن شخص بر میگردیم. حالا یه مثال بزنم تا بیشتر متوجه بشین ما فرض میگیریم که یک شخصی در تصویر داریم که می خواهد به گذشته خودش برگردد با استفاده از فلاش بک به گذشته می رویم و از فلوفوکوس استفاده می کنیم. جلوگیری از مات شدن عکس: بهترین تنظیمات دوربین و راهکار هایی برای کنترل لرزش دوربین
با یادگیری این تنظیمات میتوانید درکی ابتدایی از چگونگی کنترل لرزش دوربین داشته باشید
سرعت شاتر سریعتر
اگر از لنزی بلند استفاده میکنید و یا اینکه عکسبرداری را در فضایی کم نور انجام میدهید دوربین را بر مد الویت شاتر (Shutter Priority) یا دستی (Manual) قرار دهید. در این مدهای نوردهی شما قادر خواهید بود از سرعت شاتر سریعتری مثلا سرعت۱۶۰/۱ ثانیه برای یک لنز ۱۰۰میلیمتری استفاده نمایید.
دیافراگم بازتر
یک دیافراگم باز همچون f/2.8 و f/4 به نسبت دیافراگم بستهای همچون f/16 یا f/22 سرعت شاتر بیشتری در اختیارتان قرار میدهد. با وجودی که دیافراگمهای باز عمق میدان کمتری دارند ولی حذف لرزش دوربین به آن میارزد.
ایزوی بالاتر
اگر نمیتوانید برای افزایش سرعت شاتر از دیافراگم بازتری استفاده نمایید ایزو را افزایش دهید. در ایزوی ۸۰۰ یا ۱۶۰۰ به میزان کمی از کیفیت تصویر کاسته میشود. ایزو را بر حالت خودکار قرار دهید تا بهترین ایزو برای ثبت عکس شارپ انتخاب شود.
frame rate را افزایش دهید و عکس های بیشتری بگیرید
اگر تعداد عکسهایی که در لحظه میگیرید را افزایش دهید شانس ثبت عکسی شارپ افزایش مییابد. شما ممکن است در هنگام فشردن دکمهی شاتر، ناخواسته دوربین را حرکت دهید و این موجب میشود اولین عکسی که با آن بگیرید به صورتی محو ثبت گردد. بعد از فشردن دکمهی شاتر عکسهای بعدی واضحتر ثبت میشوند. حتی در زمانی که سوژهتان متحرک نیست و شما سه پایهای در دسترس ندارید دوربین را بر مد عکسبرداری پیاپی قرار دهید
لنز را به درستی جا بزنید
اگر لنز شما از جک اتصال سه پایه برخوردار است، آن را بچرخانید تا در بالا قرار بگیرد به این صورت جایگاهی برای دست خواهید داشت تا به وسیلهی آن دوربین را سفتتر بگیرید. همچنین شما میتوانید به طور کامل جک را از لنز جدا کنید. اگر دوربین شما از تنظیمات لرزشگیری تصویر برخوردار است آن را فعال کنید و در صورت امکان گزینهی خنثی سازیهمهطرفهی حرکت را انتخاب نمایید.
نحوه گرفتن دوربین در دست
بند دوربین را به دور بازوی راست خود حلقه کنید و آن را بکشید تا ثابتتر بماند. پاهایتان را تا عرض شانه باز کنید، آرنجهایتان را به سمت بدنتان خم کنید و چشمی منظره یاب را بر چشمتان قرار دهید تا بر چهرهتان تکیه کند. به جای اینکه دکمهی شاتر را بفشارید، برای جلوگیری از حرکت دوربین به سمت پایین، انگشت خود را بر روی دکمهی شاتر بچرخانید. برای کسب آموزش بیشتر در مورد نحوه صحیح گرفتن دوربین در دست هنگام عکاسی، به این اینفوگرافیک لنزک مراجعه نمایید.
تکیه دادن هنگام عکاسی
در صورت امکان جسم محکمی پیدا کنید تا دوربین و لنز را به آن تکیه دهید. همچنین نشستن روی زمین نیز میتواند به ثبت عکسهای واضح به ویژه با لنزهای بزرگ و سنگین کمک شایانی کند. بر روی شکم بر زمین بخوابید و دوربین را به کیفش تکیه دهید. همچنین شما میتوانید بر زمین زانو بزنید، زانوی راست خود را بر زمین گذاشته و آرنجتان را بر زانوی چپ تکیه دهید.
برای دانلود فایل این مطلب به صورتpdf روی لینک زیر کلیک کنید