روش صحیح گرفتن دوربین در دست

روش صحیح گرفتن دوربین در دست

در بین همه عکاس ها اعم از حرفه ای و آماتور، یک نکته مشترک وجود دارد ; برای همه، مهمترین چیز ثبت یک عکس واضح و باکیفیت است. بقیه موارد مانند نحوه بکارگیری نور، کادربندی مناسب و…در اولویتهای بعدی قرار دارند.چگونگی در دست گرفتن صحیح دوربین، اصل اساسی در عکاسی است و احتمال ثبت یک عکس بدون لرزش را بالا می برد.امروز با آموزش نحوه صحیح در دست گرفتن دوربین همراه شما هستیم.

عکاسی در حالت ایستاده :

روش گرفتن دوربین

برای دست یابی به صحیح ترین حالت برای در دست گرفتن یک دوربین حرفه ای، کف دست چپ را زیر دوربین قرار می دهیم تا ضمن کنترل وزن دوربین بتوانیم لنز را نیز تنظیم نماییم.

بازدیدادامه مطالب با کلیک روی این مطلب

روش صحیح گرفتن دوربین

 

کاردرست با دوربین
 
باید آرنج ها به یگدیگر نزدیک و به بدن چسبیده باشند تا کمترین تکان و لرزش به دوربین منتقل گردد.
 
دست گرفتن دوربین عکاسی
 
بهتر است صاف بایستیم و پاها را هم به اندازه عرض شانه باز کنیم، به این ترتیب بیشترین میزان تسلط را به دوربین خواهیم داشت. می توانیم از دست چپ بعنوان نگهدارنده دوربین استفاده کنیم.
عکسبرداری در این وضعیت، یکی از بهترین نتایج را در پی خواهد داشت. ضمنا می توانیم به دیوار تکیه بدهیم تا میزان لرزش به حداقل برسد.
عکاسی درحالت نشسته :
در وضعیت نشسته، کمی پایین تر از آرنج (پشت ساعد) را به زانو تکیه می هیم.
 
عکاسی با تکیه گاه
 
در این وضعیت کمترین میزان لرزش و بیشترین میزان تسلط را خواهیم داشت.
عکاسی در حالت درازکش :
در این وضعیت، آرنجها باید بصورت کمی بسته روی زمین قرار گیرند. موقعیت دست ها نیز مانند حالت قبلی است.
 
عکاسیبه صورت درازکش
 
برای ثبت عکس های شارپ و بدون تاثیر لرزش، راه های دیگری مانند استفاده از سرعت شاتر بالا هم وجود دارد.
برای این منظور، سرعت شاتر باید بالاتر از فاصله کانونی لنز باشد. برای مثال اگر از لنز ۵۰ میلیمتری استفاده می کنید بهتر است که سرعت شاتر بالاتر از ۱/۵۰ ثانیه باشد.البته هرچقدر فاصله کانونی لنزها بالاتر برود استفاده از سه پایه ضروری خواهد بود.طریقه در دست گرفتن دوربین یکی از آن مهارت هایی است که معمولا نادیده گرفته می شود در حالی که یادگیری این مهارت می تواند تاثیر به سزایی در افزایش کیفیت عکس ها داشته باشد . حتی اگر تنظیمات دوربین را با توجه به شرایط محیطی به درستی انجام داده باشید , نگه داشتن اشتباه آن می تواند موجب لرزش دست شما و در نهایت افت کیفیت عکس شود . در ادامه با گجت نیوز همراه باشید .حتما می دانید که بهترین روش برای جلوگیری از لرزش دوربین استفاده از سه پایه است . با این حال اگر برای دوربین خود سه پایه خریداری کرده باشید هم همیشه سه پایه در دسترس نیست . بنابراین باید یاد بگیرید که چگونه از بدن خود یک سه پایه بسازید تا از لرزش دوربین در زمان ثبت عکس , جلوگیری شود . روش صحیح نگه داشتن دوربین به نوع دوربین شما ( می تواند کامپکت یا SLR باشد ) و تمایل تان به استفاده از منظره یاب یا LCD دوربین بستگی دارد . در ادامه سعی شده روش های صحیح در دست گرفتن دوربین آموزش داده شود . توجه داشته باشید که این توضیحات برای افراد راست دست ارائه شده است .
دوربین های SLR
 
دست گرفتن دوربین slr
 
این دوربین ها سنگین تر از دوربین های Compact هستند و معمولا لنز هم روی آن ها نصب می شود , در نتیجه وزن دوربین افزایش می یابد . بنابراین این دوربین ها را باید خیلی محکم و با ثبات در دست گرفت تا در زمان عکس برداری , لرزشی در دوربین ایجاد نشود .
در زمان نگه داشتن دوربین های SLR :
با انگشتان دست چپ , لنز را به آرامی در دست بگیرید .
از دست راست برای کنترل تنظیمات دوربین استفاده کنید .
آرنج ها را به سینه فشار دهید .
دوربین را به آرامی به پیشانی فشار دهید و سر را کمی به جلو خم کنید .
فشرده شدن آرنج ها به سینه , تکیه گاه محکمی را برای دوربین به وجود می آورد . دست چپ عمده وزن دوربین را تحمل می کند . سه انگشت پایین دست راست با کمک کف دست , دوربین را محکم نگاه می دارند . انگشت اشاره دست راست روی دکمه ی شاتر قرار می گیرد و انگشت شست در پشت دوربین . در این حالت اگر دست چپ را رها کنید , دست راست دوربین را به خوبی نگه داشته است .
دوربین های کامپکت و گوشی های موبایل
 
گرفتن دوربین های کامپکت
 
دوربین های کامپکت و گوشی های موبایل سبک تر هستند ولی کوچک بودن آن ها , در دست گرفتن شان را دشوار می کند . اگر دوربین شما منظره یاب خوبی دارد از آن استفاده نمایید تا دوربین به بدن تان نزدیک تر و در نتیجه متعادل تر باشد . استفاده از LCD دوربین گرچه برای خیلی ها راحت تر است ولی مجبورید دوربین را از بدن خود دور نگه دارید که مشکل کاهش تعادل را به همراه خواهد داشت .
در زمان نگه داشتن دوربین های کامپکت و گوشی های موبایل :
دوربین را با دودست در فاصله ۳۰ سانتی متری بدن خود نگه دارید .
آرنج ها را به بدن بچسبانید .
بند دوربین را به دور مچ دست بیاندازید . انگشت ها حتما باید به بدنه دوربین بچسبند . رها بودن انگشت ها در اطراف دوربین , احتمال مسدود کردن نور فلش یا قرار گرفتن آن ها در مقابل لنز را افزایش می دهد .
دیگر حالت های نگه داشتن دوربین
 
حالات نگه داشتن دوربین
 
در وضعیت عمودی هم آرنج ها به بدن می چسبند و انگشتان دو دست به شکلی که ملاحظه می کنید در دو طرف دوربین محکم می شوند .باز بودن آرنج ها احتمال لرزش دست را افزایش می دهند . اگر انگشت ها رها باشند هم ممکن است در مقابل لنز یا فلاش قرار گرفته و تصویر یا نور فلاش مخدوش کنند .
 
غلط گرفتن دوربین
 
نگه داشتن دوربین با یک دست , تعادل آن را از بین می برد . ضمن آن که با انداختن بند دوربین به دور مچ دست می توانید از افتادن آن جلوگیری کنید .
 
نگه داشتن دوربین با یک دست
 
مورد دیگری که جزو حالت های خطا حساب می شود را در زیر مشاهده می کنیم :
 
وضعیت پاها در گرفتن دوربین
 
وضعیت پاها در حالت ایستاده
 
عکاسیدر حالت ایستاده
 
پاها را باید به اندازه عرض شانه باز کرده و پای چپ را کمی جلوتر قرار دهید تا تعادل بدن بهتر حفظ شود . بهتر است زانو ها هم کمی خمیده باشند . اگر چه واژه ” عکاسی ” با ” سربازی ” هم آهنگ است ولی نیاز نیست در زمان گرفتن عکس , خبردار بایستید !
عکاسی در حالت نشسته
 
عکاسی باژست مختلف
 
گاهی لازم است از منظر پایین از سوژه مورد نظر خود عکاسی کنید . بهترین حالت در چنین مواقعی آن است که زانو بزنید و زانوی راست را روی زمین قرار دهید . به این ترتیب می توانید از زانوی چپ به عنوان تکیه گاه استفاده کنید . اگر نمی خواهید روی زمین بنشینید , می توانید به حالت چمباتمه روی پای راست نشسته و دست ها را روی دو زانوی خود بگذارید . اگر جو عکاسی بدجور شما را گرفته است , می توانید کاملا روی زمین نشسته و بدنتان را به تکیه گاه محکمی برای دوربین تبدیل کنید . توجه داشته باشید که در هر سه حالت , آرنج ها روی زانو ها قرار گرفته و محکم می شوند .
استفاده از سایر تکیه گاه ها
همانطور که گفته شد , یکی از رموز ابتدایی برای گرفتن عکس های خوب , جلوگیری از لرزش دوربین است . علاوه بر یادگیری روش نگاه داشتن دوربین , استفاده از تکیه گاه های موجود در اطراف هم می تواند به ثابت نگه داشتن دوربین در زمان عکسبرداری کمک کند . بنابراین به دنبال یک دیوار , درخت , تخته سنگ , اتومبیل یا ستونی باشید تا با تکیه بر آن , ثبات دوربین را افزایش دهید . باید بتوانید وزن قسمت بالایی بدن را روی تکیه گاهی که انتخاب می کنید بیاندازید , همچنین بهتر است پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید .
انگشت
بدنه دوربین طوری طراحی شده که بتوان آن را با دست راست گرفت و انگشت اشاره خود را روی دکمه شاتر قرار داد. شما باید طوری دوربین را بگیرید که بدون تغییر دادن جای انگشتانتان بتوانید دکمه شاتر را فشار دهید.
دست
لنز دوربین را بر روی دست چپ قرار دهید. باید بتوانید با انگشتان دست چپ حلقه های فوکوس و زوم را بچرخانید. بدنه دوربین را با دست راست نگه دارید.
آرنج
آرنج خود را به بدن خود تکیه دهید تا بتوانید دوربین را بی حرکت نگه دارید. هر چقدر آرنج شما از بدنتان بیشتر فاصله داشته باشد، دست شما بیشتر خواهد لرزید.
به حالت پرتره (عمودی) عکس بگیرید
اگر خواستید به شکل پرتره عکس بگیرید، دوربین را طوری بچرخانید که دکمه شاتر در بالا قرار گیرد. اگر این کار را برعکس انجام دهید دست های شما کاملاً به هم پیچ خواهند خورد.
ابرو
دوربین را بالا ببرید و در حالی که از نمایاب (Visor) دوربین نگاه می کنید دوربین را به ابروی خود تکیه دهید. با این کار دوربین را از قسمت دیگری به بدن خود تکیه داده اید که این کار باعث لرزش کمتر آن خواهد شد.
پاها
کمی پاها را از هم فاصله دهید تا تعادل بهتری داشته باشید. اگر برای عکس گرفتن مجبورید خم شوید، یک پا را کمی جلوتر قرار دهید تا استحکام بیشتری داشته باشید.
نفس کشیدن خود را کنترل کنید
وقتی می خواهید عکس بگیرید نفس خود را بیرون دهید. وقتی نفس خود را نگه دارید و یا نفس خود را داخل دهید (عمل دم را داشته باشید)، بدن شما کمی تکان خواهد خورد. تفاوتی که نحوه نفس کشیدن شما ایجاد می کند خیلی زیاد است.
حصیری به همراه داشته باشید
وقتی در خارج از خانه می خواهید زانو بزنید، ممکن است زانوی شما خیس و کثیف شود. یک حصیر و یا پلاستیک با خود به همراه داشته باشید تا در زمانی که می خواهید زانو بزنید هم راحت تر باشید و هم از کثیف شدن لباستان جلوگیری کنید.
یک پا را بالا بیاورید
وقتی می خواهید به حالت نشسته عکس بگیرید، یک پای خود را بالا بیاوید، با این کار می توانید خود را به شکل یک سه پایه در آورید. آرنج خود را بر روی زانوی پایی که بالا آورده اید قرار دهید و اتصالی بین پا و دست ایجاد کنید، با این کار می توانید خیلی مستحکم دوربین را نگه دارید و از تلو تلو خودن دست خود جلوگیری کنید.
دکمه های کنترلی در پشت دوربین
زمانی که دوربین را به صورت صحیح گرفته باشید بدون تکان دادن دست و سایر انگشت ها می توانید با تکان دادن انگشت شست دست راست به راحتی تنظیمات دوربین را از طریق دکمه های کنترلی در پشت آن تغییر دهید.
آرنج خود را تکیه دهید
اگر سطحی رو به روی خود دارید، آرنج خود را روی آن بگذارید تا بتوانید استحکام بیشتری داشته باشید. به دنبال سطوح صاف مانند دیوار و یا میز برای این کار باشید.
تکیه دهید
به دیوار تکیه دهید تا بتوانید دوربین را محکم تر بگیرید. اگر می خواهید بدون استفاده از سه پایه با سرعت شاتر پایین عکس بگیرید، این کار می تواند تا حدی به شما کمک کند.
طرز قرارگیری دست چپ 

یک دیدگاه بگذارید